Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 871 kJ / 3 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,93 g |
Tuky | 179,76 g |
Vláknina | 8,00 g |
Cholesterol | 786 mg |
Sodík | 333 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 374,41 g |
Postup přípravy
Do mísy prosejeme skrz sítko všechny suché suroviny a důkladně promícháme. Přidáme vychlazený tuk a špičkami prstů, (aby se tuk příliš neroztopil), spojíme ve směs velmi podobnou drobence. Směs pokropíme vodou a spojíme v těsto, které zabalíme do igelitu a následně necháme minimálně 1 h odpočívat v lednici. Krok 2: Po jedné hodině těsto rozválíme na cca 1 cm tlustý kruhový plát, kterým vyložíme dno a stěny koláčové, popřípadě dortové formy. Propícháme vidličkou, aby se krusta zbytečně nenafukovala. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru formy (+ 2x výška stěny) a přitiskneme jej na dno a strany formy pokryté těstem. Následně vyloženou formu zaplníme až po okraj rýží nebo fazolemi. Během pečení mohou papírové stěny spadnout z boků, avšak fazole tomu svým tlakem zabrání a korpus bude takový, jak má být. Před pečením doporučuji ještě nechat v lednici. Pečeme v předehřáté troubě na 220°Celsia 10 minut, následně vyjmeme pečící papír s fazolemi a vrátíme na 5 minut dopéct. Hotový korpus necháme vychladnout. Krok 3: Příprava náplně:
Do rendlíku nalijme nejprve mléko, poté máslo, vejce a suché suroviny, řádně promícháme. Vaříme na vyšším plameni do zhoustnutí, neustále mícháme. Jakmile krém zhoustne, vlijeme jej do formy a necháme vychladnout. Doporučuji dát koláč po vychladnutí na 1 hod. do lednice. Poprášíme skořicí, zdobíme šlehačkou a podáváme.
Zveřejněno 28. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Butterscotch cinnamon pie (Undertale) (jednoduchá verze)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Amn
Moje poznámka
Butterscotch cinnamon pie (Undertale) (jednoduchá verze)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Amn
Nejnovější recepty
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 1 hodinou
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno před 15 hodinami
Naložený česnek v sádle
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaný kapr
Přidáno před 17 hodinami
Oreo dezert
Přidáno před 17 hodinami
Meruňky ve vlastní šťávě bez cukru
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Larietern před 26 minutami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Cucka77 před 1 hodinou
Dokonalá mrkvová buchta
Sluncejasne před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
m.medunova před 3 hodinami
Krůtí guláš
akalina1 před 5 hodinami
Bramborová krémová polévka se sýrem
Jan Nemec před 13 hodinami
Tyrolské Gröstle
Jan Nemec před 13 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
lucyjezdikova před 13 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Cllariis před 15 hodinami
Borůvkový drobenkový koláč šup-šup
PetkaVrska před 15 hodinami
Tématické fráze:
butterscotch omáčka recept,
koláč butterscotch
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
tuk,
voda,
cukr moučkový,
skořice,
cukr třtinový,
mléko,
vejce,
máslo,
skořice,
sůl,
šlehačka,
skořice
Komentáře (1)