Suroviny
Porce: 6 - 8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 871 kJ / 3 315 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,93 g |
| Tuky | 179,76 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 786 mg |
| Sodík | 333 mg |
| Sůl | 0,71 g |
| Sacharidy | 374,41 g |
Postup přípravy
Do mísy prosejeme skrz sítko všechny suché suroviny a důkladně promícháme. Přidáme vychlazený tuk a špičkami prstů, (aby se tuk příliš neroztopil), spojíme ve směs velmi podobnou drobence. Směs pokropíme vodou a spojíme v těsto, které zabalíme do igelitu a následně necháme minimálně 1 h odpočívat v lednici. Krok 2: Po jedné hodině těsto rozválíme na cca 1 cm tlustý kruhový plát, kterým vyložíme dno a stěny koláčové, popřípadě dortové formy. Propícháme vidličkou, aby se krusta zbytečně nenafukovala. Z pečícího papíru vystřihneme kruh o průměru formy (+ 2x výška stěny) a přitiskneme jej na dno a strany formy pokryté těstem. Následně vyloženou formu zaplníme až po okraj rýží nebo fazolemi. Během pečení mohou papírové stěny spadnout z boků, avšak fazole tomu svým tlakem zabrání a korpus bude takový, jak má být. Před pečením doporučuji ještě nechat v lednici. Pečeme v předehřáté troubě na 220°Celsia 10 minut, následně vyjmeme pečící papír s fazolemi a vrátíme na 5 minut dopéct. Hotový korpus necháme vychladnout. Krok 3: Příprava náplně:
Do rendlíku nalijme nejprve mléko, poté máslo, vejce a suché suroviny, řádně promícháme. Vaříme na vyšším plameni do zhoustnutí, neustále mícháme. Jakmile krém zhoustne, vlijeme jej do formy a necháme vychladnout. Doporučuji dát koláč po vychladnutí na 1 hod. do lednice. Poprášíme skořicí, zdobíme šlehačkou a podáváme.
Zveřejněno 28. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Butterscotch cinnamon pie (Undertale) (jednoduchá verze)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Amn
Moje poznámka
Butterscotch cinnamon pie (Undertale) (jednoduchá verze)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Amn
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 2 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 5 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 8 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 2 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 2 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 4 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 5 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 6 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 6 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 7 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 7 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 7 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 7 hodinami
Tématické fráze:
butterscotch omáčka recept,
koláč butterscotch
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
tuk,
voda,
cukr moučkový,
skořice,
cukr třtinový,
mléko,
vejce,
máslo,
skořice,
sůl,
šlehačka,
skořice
Komentáře (1)