Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 566 kJ / 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,24 g |
| Tuky | 41,15 g |
| Vláknina | 12,38 g |
| Cholesterol | 361 mg |
| Sodík | 185 mg |
| Sůl | 0,57 g |
| Sacharidy | 35,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenátový protlak necháme povolit. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky 8mm tlusté. Dáme do vody a vaříme 9-10 minut, poté scedíme vodu.
Krok 3: Povolený špenát dáme do kastrolku, podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme.
Krok 4: Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme hladkou mouku a restujeme dozlatova.
Krok 5: Do špenátu přidáme jíšku, česnek, rozklepnuté vejce a mléko. Provaříme zhruba 20 minut.
Krok 6: Plátky uvařené kedlubny mírně osolíme a na každý dáme lžíci špenátu.
Zveřejněno 21. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubna se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p33y
Moje poznámka
Kedlubna se špenátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p33y
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 18 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 18 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 2 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 2 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 3 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 3 hodinami
Mila kuličky
Marule před 4 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 5 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 6 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 24. 12. 2025 14:45
Tématické fráze:
kedlubmovy spenat
Suroviny:
kedlubna,
protlak špenátový,
mléko,
vejce,
česnek,
sůl,
máslo,
mouka hladká
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.