Kuřecí stehna s bambusovými výhonky

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1 hodina 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna
330 g bambusových výhonků v nálevu (1 sklenička)
1 větší cibule
300 ml kuřecího vývaru
trochu drceného kmínu
olej
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpálíme olej. Na něm mírně zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku.

  2. Přeneseme ji i s olejem do pekáče. Kuřecí maso osolíme, okmínujeme a přidáme je k cibuli. 

  3. Podlijeme vývarem (nebo můžeme použít kostku masoxu a přidat vodu), přikryjeme alobalem a necháme při 180°C..

  4. Bambusové výhonky scedíme, jakmile je maso měkké, přidáme je do pekáče, odstraníme alobal a necháme na kuřátkách udělat křupavou kůžičku a smíchat chuť omáčky s výhonky, cca 10-15 minut. Podávala jsem s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehna s bambusovými výhonky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo