Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Variace na katsudon

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

4. 10. 2019 19:27

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 816 kJ / 912 kcal
Bílkoviny176,82 g
Tuky16,28 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 3,15 g
Sůl7,49 g
Sacharidy13,67 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Katsudon je tradiční japonské jídlo - ve volném překladu znamená vepřový řízek v misce s rýží. Existuje hodně variací, i ta s kuřecím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

5. 10. 2019 10:54

magdalenka: V tom prvom odkaze je cena 5 € za kilo, čo sa mi veľa nezdá. Napr. v tomto recepte na 2 prsné rezne tej strúhanky veľa nepôjde. ;-)

Eja57 Eja57

5. 10. 2019 10:39

magdalenka: áno, súhlasím, rezně pre desať ĺudí bysom z něj tiež nerobila, ale v niektorých receptech má zmysel:-K

magdalenka magdalenka

5. 10. 2019 08:04

tejaja: Väčšinu potravín kupujem mimo Slovenska, kde sa viac zdržujem. Cena je taká, ak sa dobre pamätám, mohla som sa pomýliť, ja sa s číslami veľmi nekamarátim. Odchádzam na dovolenku, tak už do obchodu nejdem, inak by som sa pozrela. Ale aj 10 éčiek za kilo, ako dáva Eja, sa mi zdá (už z princípu) veľa.

Eja57 Eja57

5. 10. 2019 05:48

bofinka: :yes: ten výsledný tvar je podle mne podstatný, složení toastového chleba je v podstatě stejné jako u originál panko...děkuji za prima návod
Fígl není ve složení, ale ve struktuře. Při smažení skoro nenasákne tuk - je to dobře vidět, když se přeloží řízek k odsátí tuku na ubrousek a trojobal zůstane křupavý i při ponoření do sosu na chvíli - proto jsem v receptu panko udávala jako dost důležitou ( no a mně chutná - kuřecí řízky jinak nedělám)

bofinka

4. 10. 2019 23:17

Panko strouhanku si udelate tak, ze zbavite bily toustovy chleb kurky, nakrajite ho na vetsi kusy (cca 10 cm) a nechate ho mirne zaschnout - cca 2 dny. Pak ho nastrouhate na hrubem struhadle (typu okurkovy salat) .
V mixeru Vam vzniknou jen vetsi drobky, ale panko strouhanka ma mit ve vysledku tvar slzy. Lze pouzit i mixer, ale chce to sablonu na okurkovy salat, ne pouze obvykle dlouhe noze

Eja57 Eja57

4. 10. 2019 20:32

magdalenka: já kupuji na Rohlíku 200 g za 50 kč....

Eja57 Eja57

4. 10. 2019 20:21

Lenunka: jojo, taky to jde, ale originál panko je prostě jiná, jsou to takové jako jehličky...já už klasickou vůbec nepoužívám, dle charakteru receptu buď panko nebo kukuřičnou strouhanku...

Lenunka Lenunka

4. 10. 2019 20:00

já jsem četla, že pokud někdo nemá panko strouhanku, stačí rozmixovat toustový chléb, ne na kaši:-), a obalit to v něm
https://www.womanonly.cz/panko-strouhanka-naucte-s...

Eja57 Eja57

4. 10. 2019 19:53

magdalenka: áno, rozdiel je naozaj veľký, ále možeš aj obyčajnú strúhanku....

magdalenka magdalenka

4. 10. 2019 19:50

Krásny recept, zrozumiteľný popis. Panko nekupujem, zdá sa mi 20 euro za kilo veľa. Myslíš, že je to naozaj poznať na výsledku, ak použijem obyčajnú strúhanku?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Suroviny: prsa kuřecí, mouka, vejce, strouhanka, rýže jasmínová, vývar masový, cibule, omáčka sojová, ocet rýžový, vejce, petrželka

TopRecepty.cz

Variace na katsudon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0xJL