Řeřichová pomazánka
Řeřicha je poměrně rychle rostoucí bylina, kterou můžeme snadno pěstovat i doma za oknem. Je bohatá na vitamíny a zejména na jaře používána pro svou výraznou chuť. V pomazánce z domácí lučiny se bude skvěle vyjímat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 954 kJ / 945 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,83 g |
| Tuky | 91,67 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 233 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 4,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řeřichu omyjeme vlažnou vodou a nasekáme najemno.
Krok 2: Nasekanou řeřichu smícháme v misce s domácí lučinou a pokapeme citronem.
Krok 3: Namažeme na jakékoliv pečivo, posypeme čerstvě mletým tříbarevným pepřem, osolíme a ozdobíme výhonky řeřichy.
Zveřejněno 13. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řeřichová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wWlr
Moje poznámka
Řeřichová pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wWlr
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 23 minutami
Sýrové placky
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 4 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 4 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 14 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 2 hodinami
Celozrnné housky
Manik před 3 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 5 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 5 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 5 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 5 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 5 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 16 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 17 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 17 hodinami
Suroviny:
řeřicha,
lučina domácí,
šťáva citronová,
pepř mletý,
sůl mořská
Komentáře (1)