Suroviny
Porce: 4-6 placiček
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 677 kJ / 401 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,89 g |
Tuky | 9,63 g |
Vláknina | 5,71 g |
Cholesterol | 264 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,30 g |
Sacharidy | 56,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory rozmačkáme na jemnou kaši. Přimícháme vejce, poté najemno nasekaný česnek, mouku, sůl, koření a nakonec mléko. Výsledkem by měla být hustá, hladká směs.
Krok 2: Opékáme na vyšším plameni na tenké vrstvě oleje jako palačinky, dokud se na obou stranách nevytvoří zlatá křupavá kůrka.
Zveřejněno 30. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Matafan - francouzské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ox2Y
Moje poznámka
Matafan - francouzské bramborové placky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ox2Y
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 22 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 23 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 28 minutami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 2 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 3 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 7 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 9 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek 15. 6. 2025 15:57
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 15. 6. 2025 15:05
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Suroviny:
brambory,
mléko,
česnek,
bylinky,
sůl,
vejce,
mouka hladká,
olej
Komentáře (1)