Bezlepkový tvarožník

Suroviny

Na malý pekáček:
500 g tvarohu
130 g cukru
60 g ghee (nebo změklého másla)
1 PL vanilkového pudinkového prášku
2 PL rýžové mouky
2 vejce
vanilkový extrakt a nebo cukr
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
hrst namočených rozinek

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.

  2. Žloutky, cukr, extrakt, tvarohy a máslo vyšleháme do hladké hmoty.

  3. Zašleháme pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků a rozinky.

  4. Nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme zvolna v troubě vyhřáté na 150°C přibližně hodinu.

  5. Po upečení pootevřeme troubu a necháme ještě v klidu v teple. Cca po 1/2 hod dáme vychladnout ven.

Poznámka od kuchařky

Je to předělaný lepkový recept na bezlepkový. A je to teda fakt výtečná věc. Rozhodně jsem nedělala naposledy. V sezoně bude jistě chutná i s ovocem, třeba s malinami, nebo jahodami. Možná i s usekanou čokoládou.

Komentáře k receptu Bezlepkový tvarožník

Tématické fráze: tvaroznik recept