Ovesné mléko / smetana a jogurt
Ovesné mléko je sladké a má příjemnou chuť. Využití najde nejen při přípravě receptů dietní a zdravé výživy. Jogurt z něj připravený, můžeme podávat podle chuti s oříšky, ovocem, nebo čokoládou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 259 kJ / 1 018 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,00 g |
Tuky | 17,00 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 170,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Smíchejte v poměru 1:2 vločky se studenou vodou.
Krok 2: Patnáct minut mixujte.
Krok 3: Položte dětskou plenu nebo jinou tkaninu vhodné tloušťky do velké mísy, nalijte do ni kaši, spojte rohy a nechte okapat.
Krok 4: Pro přípravu jogurtu pomalu zahřívejte do zhoustnutí, nechte vychladnout na 40 °C.
Krok 5: Přimíchejte pár lžic jogurtu a nechte na teplém místě několik hodin fermentovat.
Krok 6: Průběžně ochutnávejte, zda vám chuť již vyhovuje.
Zveřejněno 4. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovesné mléko / smetana a jogurt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gm23
Moje poznámka
Ovesné mléko / smetana a jogurt
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gm23
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 14 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 14 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 14 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 8 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 51 minutami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 16 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 18 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 20 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Suroviny:
vločky ovesné,
voda
Komentáře (1)