Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 490 kJ / 595 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,56 g |
Tuky | 65,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Vykuchané a opláchnuté pstruhy osuším a velice ostrým nožem projedu po páteři od hlavy k ocasu. Pstruha otočím a postup opakuji. Tak udělám z každého dva filety. Jak je vidět na fotografiích. Když na filetu zůstanou žeberní kosti, také je odkrojím, nebojte, nic to není. Ostrý nůž je zárukou a páteř vás při filetování nepustí zakrojit jinak. První se třeba nepovede, nevadí, sníme ho stejně. A jak praví moudro, opakováním se člověk učí. Jé, ryba, Verča hopsá po kuchyni, a dědo už bude oběd? Ještě ne, ty trdlo, je ráno. Jo, aha, to bude večer. Ne, to bude v poledne. A bude rybička s kaší, třeba s kaší. Krok 2: Na pečící papír dej polovičku másla, tj. 40 g, na to máslo polož rybu stranou s kůží, osol, přidej pepř a bylinky. Zabal do toho papíru jako dopis, já pro jistotu používám sešívačku na uzavření konců. Do trouby na střed vložíme plech a zahřejeme na 220 stupňů. Vložíme ryby a necháme 6-8 minut, podle velikosti ryb. Troubu vypneme a ještě 6 minut necháme dojít. Pokud někomu peče trouba hodně, dá 200 stupňů a občas zkontroluje proces pečení. Doporučuji každému kontrolovat. Krok 3: Hurá, už to je. Rybu vyndáme, položíme na talíř, odstřihneme okraj. Pozor, je tam horký výpek z ryby. Výpek opatrně vylijeme do talíře, papír rozstřihneme a rybu přendáme na talíř. Jako přílohu dáme vše, co je z brambor, kaši, vařené brambory, pečené brambory, krokety atd. Citron nesmí chybět, jak je komu libo. Výpekem přelijeme brambory nebo do něj namáčíme chleba,to je varianta ke krbu, tam ryby pečeme cca 5+5 min z každé strany na okraji krbu, bacha, aby papír neshořel. Dědóó, to je dobrota, chválí náš Vojtíšek, ale když mu něco moc nejede, tak mezi dveřmi poví: Bylo to dobrý. I to je pochvala.
Zveřejněno 16. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruzi v papilotě (zabalené jako dopis v pečícím papíru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Ex
Moje poznámka
Pstruzi v papilotě (zabalené jako dopis v pečícím papíru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Ex
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci
Praevka před 39 minutami
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 2 hodinami
Znojemská omáčka
Komtesina před 10 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 10 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 10 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 11 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 11 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 11 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 11 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 11 hodinami
Suroviny:
pstruh,
máslo,
rozmarýn,
sůl,
pepř,
citron
Komentáře (3)