Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
Vynikající koláč ke kávě potěší každou návštěvu. Vyzkoušejte tento snadný recept na koláč s tvarohovou náplní, která voní po vanilce, a povidly. Koláč bohatě posypeme drobenkou a po upečení poprášíme moučkovým cukrem.
Suroviny pro 30 porcí
30porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 574 kJ / 6 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,24 g |
Tuky | 220,28 g |
Vláknina | 24,36 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 1 000,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 170-180 ° C.
Krok 2: Z cukru odebereme 2 lžíce na drobenku a dáme je stranou. Do mísy dáme všechny suché suroviny a promícháme. Přilijeme olej, do hrnečku rozklepneme vejce a vidličkou prošleháme s trochou mléka, pak dolijeme do plna a přidáme do mísy. Vše dobře promícháme, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a stěrkou rozetřeme na celý plech.
Krok 3: Do mísy dáme tvaroh, přidáme cukry, pudinkový prášek a v mléce rozšlehané vejce. Promícháme a vlijeme po částech na těsto. Nalijeme pruhy, které lehce stěrkou roztáhneme po celém těstě.
Krok 4: Na tvarohovou náplň lžičkou poházíme povidla (příliš hustá povidla můžeme zředit rumem), nebo jakýkoli džem, můžeme dát i čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce.
Krok 5: Na drobenku použijeme cukr, který jsme na začátku dali stranou, smícháme ho s ostatními surovinami a promneme, dokud se směs nezačne drobit.
Krok 6: Nakonec koláč posypeme drobenkou a dáme do předehřáté trouby na 175-180 °C upéct dorůžova, cca 30-40 minut (podle své trouby).
Krok 7: Při podávání lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 17. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J3KD
Moje poznámka
Hrnkový koláč s tvarohem, povidly a drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J3KD
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 6 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 9 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 10 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 10 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 12 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 12 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 13 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 14 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 14 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
vejce,
mléko,
olej,
tvaroh kostka,
cukr,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
mléko,
vejce,
marmeláda,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
máslo,
vejce,
povidla švestková,
cukr moučkový
Komentáře (14)