Rýžový nákyp s balkánským sýrem

RubyRom Kuchařka: RubyRom

Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

1 hrnek rýže (200 ml)
1 kostka zeleninového bujonu
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička kari
1,5 hrnku vody
1 lžička másla
2 červené dlouhé papriky
3 vejce
250 ml smetany 33%
1 lžička solamylu
200 g balkánského sýra
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Rýži v cedníku propláchneme studenou vodou, až teče zcela čistá. Dáme do pekáčku nebo do remosky, přidáme kurkumu, kari, máslo, rozdrobíme bujon a zalijeme vodou, upečeme doměkka. Rýži můžeme i uvařit, já ji ale nejradši dělám v remosce.

  2. Papriky rozpůlíme a zbavíme zrníček, na pánvi je opékáme slupkou dolů nasucho tak dlouho, až se udělají černé puchýře. Pak papriky zabalíme do mikrotenového sáčku a chvíli necháme odležet. Vlažné papriky vyndáme ze sáčku a sloupneme slupku.

  3. Zapékací misky vymažeme máslem, na dno rozprostřeme vrstvu hotové rýže, poklademe pruhy paprik, posypeme rozdrobeným balkánským sýrem, zalijeme trochou směsi vajec (vejce dobře promícháme se smetanou a solamylem), opět pokračujeme vrstvou rýže a zalijeme znovu vejci. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 15-20 minut při 190 °C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžový nákyp s balkánským sýrem

  • casino casino

    "Rýžový nákyp s balkánským sýrem"
    Toto není rýžový nákyp...
    ...toto je rýže s něčím ;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    To bych si s chutí dala, jen jako rozený masož jedlík bych si tam někdy propašovala kostičky šunky! :-D:-D Rceptík se mi ale líbí, i bez té šunky! <3;-) Zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo