Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak s klobásou a žampiony

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

@.jarda11

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 665 kJ /
2 549 kcal
Bílkoviny103,50 g
Tuky180,40 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 753 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,35 g
Sacharidy121,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív nakrájíme plátky, které pořádně rozklepeme, osolíme a opepříme.
Klobásu a žampiony nakrájíme na plátky. Krok 2: V pánvi maso zprudka z obou stran opečeme. Maso vyndáme, dáme na pánev klobásu a restujeme do doby, než bude klobása opečená. Pak přidáme žampiony nakrájené na plátky. Hotové vyndáme na talíř. Krok 3: Omáčku uděláme tak, že do výpeku přidáme máslo a zahustíme hladkou moukou. Přidáme zpět opečené maso, opečené žampiony, klobásu a necháme dusit do měkka. Nakonec dochutíme. Krok 4: Podáváme s hranolky či bramborami.

Zveřejněno 17. 6. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s klobásou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N3yN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s klobásou a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N3yN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eja57: Takových už tady bylo, co si stáli na svém u naprostých nesmyslů...

No, dělala jsem dnes plátky kuřecího na žampionech, mouku bych asi normálně nedávala vůbec, ale chtěla jsem to vyzkoušet - do výpeku plátek másla a zaprášit trochou mouky ( ani ne jedna zarovnaná PL), orestovat, zalít trochou tekutiny ( voda, vývar, já dala bílé víno) a chvíli provařit.... takže na dvě porce cca necelých 50 g másla a tak cca 5 g mouky a cca 2 dcl tekuté složky, svaří se trochu...bylo to akorát...

Ale zas oceňuji, že si autor stojí na svém:-D :-D:-D

bofinka: no když si to myslíš rozdhodně to blbost není kdy tak se to povolí vodou ale i tak z toho bude dobrá omáčka

@.jarda11: Jedna polevkova lzice (zarovnana) obsahuje cca 10 g hladke mouky. Ty pises, ze jsi mouky pridal 150 g, coz dela asi 15 lzic mouky. Nezlob se, ale to je nesmysl.....

casino: omáčka se dělá úplně jinak žádný bešamel z do vypeku se dá máslo zahustí se to moukou a rozředí se to vodou pokud bude hustá. A jedná se k minutku nikoli o hotovou

@.jarda11:
No, mohl byste se z toho vykecat bez ztráty kytičky, pokud byste do postupu někam alibisticky dopsal "podlijeme vodou";-)
Já bych šel na omáčku přes bešamel a na 150g mouky (+150g másla) se dává skoro 2000 ml mléka (vody)

bofinka: a skoušela si to už ? až to vyskoušíš tak to poznáš

@.jarda11: Mne by vznikla urcite jiska, Tobe omacka, budiz :-8

bofinka: ano vzikne omáčka co je na tom jako špatného , mám to vyskoušené :-!

@.jarda11: Opravdu pridas do vypeku 150 g mouky, neni to nahodou preklep :-? Z 200 g masla + 150 g mouky Ti vznikne slusna jiska a bez tekutiny z ni pak omacku tezko udelas.

Mi by moc chutnalo ;-)

Suroviny:
maso kuřecí, klobása pikantní, žampióny, máslo, mouka hladká, olej, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu