Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 217 kJ / 7 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,46 g |
| Tuky | 516,12 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,53 g |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 3,53 g |
| Sacharidy | 545,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme si vyšší mísu, sklenici o objemu 0,3 litru, plech 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem. Troubu necháme vyhřát na 170 st.
Krok 2: Těsto připravíme tak, že v míse nejdříve promícháme důkladně všechny suché ingredience (mouky, cukr, vanil. cukr, pr. do peč., citr. kůru, kakao), přidáme ostatní (tuk, vejce, smetanu 20%) a nejlépe šlehačem vymícháme lité těsto konzistence jako na bábovku. Pokud by bylo stále hodně husté, přilijeme smetanu nebo mléko. Těsto nalijeme na plech, ve vyhřáté troubě pečeme 15 minut a poté vyjmeme z trouby k posypání.
Krok 3: Posyp připravíme smícháním kokosu s cukrem a důkladně jím pokryjeme povrch předpečeného korpusu, vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších cca 15 minut do zrůžovění kokosové posypky.
Krok 4: Ihned po upečení do ještě horkého moučníku uděláme nejlépe vidlicí na maso hodně vpichů po celé jeho ploše až ke dnu. Zalijeme rovnoměrně dostatečným množstvím smetany 33%, necháme vychladnout a pak dáme ještě ztuhnout do lednice. Dobrý je prakticky hned po vychladnutí, ale opravdu vynikající až druhý den.
Krok 5: Uchováváme v chladu. Před podáváním dezert krájíme na čtverečky nebo obdélníčky.
Zveřejněno 6. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šlehačkové kakaové řezy s kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG6n
Moje poznámka
Šlehačkové kakaové řezy s kokosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vG6n
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
cukr,
kůra citronová,
kakao,
tuk,
vejce,
smetana,
kokos strouhaný,
cukr,
smetana 33%
Komentáře (4)