Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Suroviny
Porce: 4 skleničky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 870 kJ / 3 076 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,18 g |
| Tuky | 2,76 g |
| Vláknina | 74,52 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 710,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz propereme, zbavíme připadných zelených lístečků a větviček. Tyčovým mixérem v misce co nejlépe rozmixujeme.
Krok 2: Připravíme další misku, do které budeme mačkat šťávu. Vezmeme podkolenku nebo ustřihnutou silonku a do ní pomocí sběračky dáváme rozmixovaný rybíz. Postupně promačkáváme, jak to jde, směrem ke špičce, krásně se uvolňuje veškerá šťáva, kterou mačkáme do nové misky. Pokud se nám zdá, že je v punčošce již hodně vymačkaného odpadu, tak jen opatrně otočíme a vyjmeme. Opět obrátíme a pokračujeme. Já jsem obsah vyndávala pouze dvakrát. Měla jsem 1 kg šťávy.
Krok 3: Šťávu smícháme s cukrem s Pektogelem (Labella 1:2).
Krok 4: Přivedeme k varu a 4 minuty vaříme. Slijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a otočíme na 20 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 2. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
Moje poznámka
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
Nejnovější recepty
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 7 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
Přidáno před 7 hodinami
Jednohubky s cuketovými matjesy
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 4 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 5 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 6 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 8 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 9 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 10 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 11 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 12 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 12 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 12 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr,
Komentáře (5)
Dávat do rybízové zavařeniny (protože toto není marmeláda
No, tím pádem asi stejně jako tento rcp tady, že
***
Než začnu z bobulí těžit šťávu, tak je krátce podrobím tortuře na plotně