Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Suroviny
Porce: 4 skleničky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 870 kJ / 3 076 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,18 g |
| Tuky | 2,76 g |
| Vláknina | 74,52 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 710,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz propereme, zbavíme připadných zelených lístečků a větviček. Tyčovým mixérem v misce co nejlépe rozmixujeme.
Krok 2: Připravíme další misku, do které budeme mačkat šťávu. Vezmeme podkolenku nebo ustřihnutou silonku a do ní pomocí sběračky dáváme rozmixovaný rybíz. Postupně promačkáváme, jak to jde, směrem ke špičce, krásně se uvolňuje veškerá šťáva, kterou mačkáme do nové misky. Pokud se nám zdá, že je v punčošce již hodně vymačkaného odpadu, tak jen opatrně otočíme a vyjmeme. Opět obrátíme a pokračujeme. Já jsem obsah vyndávala pouze dvakrát. Měla jsem 1 kg šťávy.
Krok 3: Šťávu smícháme s cukrem s Pektogelem (Labella 1:2).
Krok 4: Přivedeme k varu a 4 minuty vaříme. Slijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a otočíme na 20 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 2. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
Moje poznámka
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 22 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 22 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 23 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 2 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 3 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 4 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 4 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 5 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 6 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 7 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr,
Komentáře (5)
Dávat do rybízové zavařeniny (protože toto není marmeláda
No, tím pádem asi stejně jako tento rcp tady, že
***
Než začnu z bobulí těžit šťávu, tak je krátce podrobím tortuře na plotně