Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Suroviny
Porce: 4 skleničky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 870 kJ / 3 076 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,18 g |
Tuky | 2,76 g |
Vláknina | 74,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 55 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 710,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz propereme, zbavíme připadných zelených lístečků a větviček. Tyčovým mixérem v misce co nejlépe rozmixujeme.
Krok 2: Připravíme další misku, do které budeme mačkat šťávu. Vezmeme podkolenku nebo ustřihnutou silonku a do ní pomocí sběračky dáváme rozmixovaný rybíz. Postupně promačkáváme, jak to jde, směrem ke špičce, krásně se uvolňuje veškerá šťáva, kterou mačkáme do nové misky. Pokud se nám zdá, že je v punčošce již hodně vymačkaného odpadu, tak jen opatrně otočíme a vyjmeme. Opět obrátíme a pokračujeme. Já jsem obsah vyndávala pouze dvakrát. Měla jsem 1 kg šťávy.
Krok 3: Šťávu smícháme s cukrem s Pektogelem (Labella 1:2).
Krok 4: Přivedeme k varu a 4 minuty vaříme. Slijeme do čistých sklenic, zavíčkujeme a otočíme na 20 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 2. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
Moje poznámka
Rybízová marmeláda bez odšťavňovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jprv
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 13 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr,
Komentáře (5)
Dávat do rybízové zavařeniny (protože toto není marmeláda
No, tím pádem asi stejně jako tento rcp tady, že
***
Než začnu z bobulí těžit šťávu, tak je krátce podrobím tortuře na plotně