Bezlepkový cuketový perník
Objevte jedinečnou chuť bezlepkového cuketového perníku, který přináší zdravou a lahodnou alternativu tradičního dezertu. Díky cuketě je perník neuvěřitelně vláčný a plný živin.
Suroviny pro 1 kus
1 šálek = 125 ml
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 160 kJ / 2 189 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,41 g |
| Tuky | 30,37 g |
| Vláknina | 20,65 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 327 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 388,25 g |
Postup přípravy
Mokré suroviny spolu lehce promícháme metlou, aby se spojily. Krok 2: Hranatou formu vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Do mísy se sypkými surovinami vlijeme mokré a promícháme. Strouhanou cuketu (nechte okapat přebytečnou vodu) vmícháme úplně nakonec, než dáme těsto do vyhřáté trouby. Vršek posypeme ořechy a pečeme na cca 170 °C. Zda je perník upečený, vyzkoušíme špejlí. Krok 4: Perník je výborný s jogurtem, politý medem nebo jen pocukrovaný.
Zveřejněno 12. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový cuketový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PGy
Moje poznámka
Bezlepkový cuketový perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7PGy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 29 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Suroviny:
mouka,
mouka,
mouka pohanková,
cukr kokosový,
prášek do pečiva,
koření do perníku,
kakao,
vejce,
olej kokosový,
mléko kefírové,
cuketa,
ořechy
Komentáře (3)
V naší rodině nikdo touto chorobou naštěstí netrpí, recept asi ani neudělám, ale za obdiv, který mám k těmto obětavým kuchařinkám, dávám lajk!