Okurkové brambory
Bramborový salát není pouze jen ten vánoční. Existuje spousta různých variací, které chutnají také skvěle. Salát se špekem a okurkou, ochucený octem, využijete hlavně v letních dnech, kdy se hodí jako příloha ke grilovaným jídlům.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 147 kJ / 1 947 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 41,75 g | 
| Tuky | 44,00 g | 
| Vláknina | 44,00 g | 
| Cholesterol | 35 mg | 
| Sodík | 920 mg | 
| Sůl | 2,00 g | 
| Sacharidy | 324,05 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Okurkové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzz2
Moje poznámka
					
				
Okurkové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qzz2
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 21 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							okurka čerstvá, 
						
						
							špek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							ocet jablečný
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (10)
Jj dá, ale díky tuku ze špeku se to "líčí" v hústech...
Běžně dělávám https://www.toprecepty.cz/recept/40195-teply-bramb... ale ten váš rád vyzkouším
"(ne kvasný lihový, je hodně ostrý)"
Jiný už nepoužívám
Ááá nééébo dát ho méně a stejně to nikdo nepozná, že
P.S. nastrouhané okurky dát do připravených brambor i s tekutinou - pokud je budete strouhat zvlášť .