Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 442 kJ / 3 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,21 g |
| Tuky | 259,28 g |
| Vláknina | 26,02 g |
| Cholesterol | 383 mg |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 350,43 g |
Postup přípravy
Až je sníh pevný a dělají se v něm špičky, tak do něj zamícháme, už ale pouze stěrkou, kokos, maizenu a čokoládu.
Tyto tři suroviny nejprve vzájemně promícháme. Krok 2: Hmotu dáme do zdobícího sáčku nebo dortové zdobičky a na plech vyložený papírem stříkáme tvary, v průměru 2,5 cm. Krok 3: Troubu zahřejeme na 180 °C a vložíme do ní plech. Jakmile tvary vyskočí, tak v ten moment teplotu snížíme na 130 °C a dopečeme. Netrvá to dlouho, raději pohlídejte. Upečené musí být pevné a zespodu lesklé. Takto zpracujeme veškerou hmotu, nic se nelepí, není třeba papír mastit. Krok 4: Ten den nebo až druhý, ušleháme krém. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme 1-2 lžíce karamelu a nakonec ochutíme rumem. Vždy dva tvary tímto krémem vzájemně slepíme.
Zveřejněno 27. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešné "makronky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3Dy
Moje poznámka
Falešné "makronky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3Dy
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové placky
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 5 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 5 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 16 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krupicová kaše
Lida.Rose před 4 minutami
Romadurová pomazánka
kulaslf před 58 minutami
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 1 hodinou
Indická čočka s batáty
micurka před 4 hodinami
Celozrnné housky
Manik před 4 hodinami
Margot koláč s jablky
jestedka před 6 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 6 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 6 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 6 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 6 hodinami
Suroviny:
bílek,
sůl,
kokos,
cukr moučkový,
škrob kukuřičný,
máslo,
cukr moučkový,
karamel,
rum
Komentáře (8)
( za mne s jiným krémem, ale to je můj problém)
No, pokud jsou už podle názvu falešné a navíc v uvozovkách, pak k nim nelze říci křivého slova, že
ad. Poznámka:
"Na tomto receptu je bezvadné, že se nemusí sníh šlehat nad parou..."
Jedná se o tzv. francouzskou meringu a ani na pravé makronky jinou nepoužívám