Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 442 kJ / 3 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,21 g |
| Tuky | 259,28 g |
| Vláknina | 26,02 g |
| Cholesterol | 383 mg |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 350,43 g |
Postup přípravy
Až je sníh pevný a dělají se v něm špičky, tak do něj zamícháme, už ale pouze stěrkou, kokos, maizenu a čokoládu.
Tyto tři suroviny nejprve vzájemně promícháme. Krok 2: Hmotu dáme do zdobícího sáčku nebo dortové zdobičky a na plech vyložený papírem stříkáme tvary, v průměru 2,5 cm. Krok 3: Troubu zahřejeme na 180 °C a vložíme do ní plech. Jakmile tvary vyskočí, tak v ten moment teplotu snížíme na 130 °C a dopečeme. Netrvá to dlouho, raději pohlídejte. Upečené musí být pevné a zespodu lesklé. Takto zpracujeme veškerou hmotu, nic se nelepí, není třeba papír mastit. Krok 4: Ten den nebo až druhý, ušleháme krém. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme 1-2 lžíce karamelu a nakonec ochutíme rumem. Vždy dva tvary tímto krémem vzájemně slepíme.
Zveřejněno 27. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Falešné "makronky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3Dy
Moje poznámka
Falešné "makronky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G3Dy
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 3 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 9 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 11 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 12 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 14 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 15 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 16 minutami
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 1 hodinou
Vánočka III
SenBri před 1 hodinou
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 1 hodinou
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Klar98 před 2 hodinami
Suroviny:
bílek,
sůl,
kokos,
cukr moučkový,
škrob kukuřičný,
máslo,
cukr moučkový,
karamel,
rum
Komentáře (8)
( za mne s jiným krémem, ale to je můj problém)
No, pokud jsou už podle názvu falešné a navíc v uvozovkách, pak k nim nelze říci křivého slova, že
ad. Poznámka:
"Na tomto receptu je bezvadné, že se nemusí sníh šlehat nad parou..."
Jedná se o tzv. francouzskou meringu a ani na pravé makronky jinou nepoužívám