Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešné "makronky"

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 9. 2020 01:04

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 442 kJ / 3 930 kcal
Bílkoviny25,21 g
Tuky259,28 g
Vláknina26,02 g
Cholesterol 383 mg
Sodík 301 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy350,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dosud jsem neměla odvahu upéci pravé makronky, tak tyto peču jako jejich náhradu. Na tomto receptu je bezvadné, že se nemusí sníh šlehat nad parou. Doporučuji misku s hmotou zakrýt, aby neosychala, ke konci trochu zhoustne a už jde hůře stříkat. Ale podaří se i tak. Čokoládu jsem nasekala v sekáčku, ale opravdu jemně, aby kousky neucpávaly zdobící špičku. Pokud je kokos jemně mletý, tak ho dávám tak jak je, když je hrubě namletý, proženu ho nutribulletem. Výsledek je jemný prášek. A makronky jsou pak hladké. Možná by šel použít i elektrický mlýnek na kávu, ale nemám vyzkoušeno.

Kokos lze nahradit i jemně namletými vlašskými ořechy. Krém můžete udělat i ze Salka, kávový nebo ten, který máte oblíbený. Do krému někdy místo cukru zašlehám Jesenku.

Po slepení uschovejte zakryté v chladu, nějaké krabici s víkem, nemusí být v lednici, vše se krásně rozleží a výsledek je, že se doslovy rozplynou na jazyku, prostě famózní. :-) Od jisté soutěže hodně používané, ale zde je tento výraz opravdu namístě. Pokud vyzkoušíte, dáte mi zapravdu.

P.S. Bílky jsou cca ze 4 vajec, mám domácí, jinak je to asi velikost L. Karamel jsem vyfotila, tento je s Jamajským rumem, tak už ho v krému nemám, ale do ostatních krémů rum dávám. Pochopitelně můžete použít jakoukoliv jinou náhražku. Z tohoto množství nastříkáte 3-4 plechy, záleží na velikosti.

Mne tlačil čas, ale pokud je chcete mít jednu jako druhou, na pečící papír obkreslete kolečka, ten pak otočíte a stříkáte podle šablony.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dajda Dajda

30. 9. 2020 06:05

Frantiska: Eja 57: Takhle jsem to nemyslela. V posledních letech se už snad ani českým buchtám neříká buchty - všechno musí být cheesecake, tiramisu, pizza a podobně, přestože jde často o jídla, která jsou česká a mají své české názvy, ale jako bychom se za ně styděli. :-((

Frantiska Frantiska

27. 9. 2020 14:52

Dajda: no jelikoz jsem ty laskonky zacali vyrabet podle Francie, jako ostatne hodne dezertu za prvni republiky. Tak jsme světoví pořád.

Eja57 Eja57

27. 9. 2020 13:47

makronky..laskonky...pusinky....to je asi jedno, bude to moc dobré:yes:
( za mne s jiným krémem, ale to je můj problém)

Dajda Dajda

27. 9. 2020 12:31

yanull: Když jsme ještě nebyli "světoví" , tak se laskonky dělaly doma přesně takhle jako pusinky. Nelákají snad k zakousnutí? ;-)

yanull yanull

27. 9. 2020 12:20

Dajda: Děvčata, určitá podobnost tu s laskonkami je, jen ne tvarem, ale zase někdo může namítnout, že do nich nepatří maizena a strouhaná čokoláda, proto jsem dala tento název, klidně i jiný může být, ale nechci slovíčkařit ;-):-K

casino casino

27. 9. 2020 07:28

Falešné "makronky"
No, pokud jsou už podle názvu falešné a navíc v uvozovkách, pak k nim nelze říci křivého slova, že :-8

ad. Poznámka:
"Na tomto receptu je bezvadné, že se nemusí sníh šlehat nad parou..."
Jedná se o tzv. francouzskou meringu a ani na pravé makronky jinou nepoužívám :-)

Dajda Dajda

27. 9. 2020 06:16

Jaké falešné makronky? :-O Krásná a nepochybně dobré, ale především tradiční české LASKONKY! <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: bílek, sůl, kokos, cukr moučkový, škrob kukuřičný, máslo, cukr moučkový, karamel, rum

TopRecepty.cz

Falešné "makronky"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G3Dy