Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 528 kJ / 2 994 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,87 g |
Tuky | 164,79 g |
Vláknina | 22,55 g |
Cholesterol | 561 mg |
Sodík | 43 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 303,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy odvážíme všechny sypké suroviny, přidáme máslo, žloutek, rum, jogurt a zpracujeme vláčné těsto.
Krok 2: Necháme ho odležet, asi hodinu nebo i do druhého dne, ale klidně lze zpracovat hned. Z těsta uděláme kuličky, rovnáme je na suchý plech vyložený papírem na pečení a oblým koncem vařečky do nich uděláme důlek. Důlek je třeba udělat co nejhlubší, aby se do něj po upečení vešlo dost džemu,
Pečeme na 180 °C do mírného zrůžovění. Krok 3: Ještě horké naplníme dobrým džemem, ale lze péci přímo s ním. Z této dávky je asi 45-50 kousků.
Pečeme na 180 °C do mírného zrůžovění. Krok 3: Ještě horké naplníme dobrým džemem, ale lze péci přímo s ním. Z této dávky je asi 45-50 kousků.
Zveřejněno 19. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlé makové "bobánky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P9O
Moje poznámka
Rychlé makové "bobánky"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P9O
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 5 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 18 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 23 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolková polévka
Kajkajak před 24 minutami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 27 minutami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 49 minutami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 2 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 2 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 3 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 5 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 7 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 15 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mák,
máslo,
cukr třtinový,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
jogurt,
rum,
žloutek,
sůl,
Komentáře (7)
Je to taková obecně nadužívaná mantra...
Vliv savosti mouky při DOMÁCÍM pečení je zanedbatelný a spíše odpovídá chybě při měření
A pokud budou vodu obsahující tekutiny odměřovány v PL, pak to platí tuplovaně...
No říká se, že másla není nikdy dost, ale to bychom zde měli počítat i s velikostí žloutku, že