Suroviny pro 7
7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 546 kJ / 1 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,22 g |
Tuky | 78,28 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 394 mg |
Sodík | 5,10 g |
Sůl | 12,60 g |
Sacharidy | 31,63 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš s houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGE8
Moje poznámka
Segedínský guláš s houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wGE8
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 14 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 4 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 5 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 6 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 7 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 7 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 8 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 10 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 10 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 11 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
vývar hovězí,
cibule,
špek,
zelí kysané,
smetana zakysaná,
mouka,
sádlo,
kmín celý,
paprika čerstvá červená,
pepř
Komentáře (45)
Tvůj recept není o nic lepší ani horší než ostatní - dle mne zlatý střed.
O tom, jestli do "segedínu" patří či nepatří smetana, jestli zahušťovat a jak, o tom lze diskutovat donekonečna....Najdou se i recepty s přidáním česneku, bobku, nového koření, oregana, aj Masox jsem našla, atd.,jo...Prostě "segoš" je maso, paprika, zelí....a pak dle autora:omg: Maďar asi kouká...:omg:
Je to prostě SEGEDÍN....Szekely gulyas ze kterého segedín nějakou přesmyčkou vznikl, je - jak píše Dajda - perkelt + zelí. Mmch doporučuji vyzkoušet
A k dalším připomínkám - filozofie webu je jasná, segedín po stopadesátédeváté ano...
Na fotce to vypadá na málo zelí, ale poměr 1:1 váhově s masem je ok.
Autorka má ještě dost let se vyvařit k dokonalosti...která z diskutujících v 19 letech vystřihla dokonalý segedín? a jaký to je?
do gulášů obecně dávám čistě čistou kohoutkovou, že
A kdo říká, že ty "první dva recepty, které vyběhly", jsou ty opravdu kvalitní a nikoliv ty o ničem, jak píše magdalenka? Spousta přispěvatelů něco uvaří a hned musí jídlo vyfotit a zveřejnit. Pak není divu, že tu je 58 segedínů a Vy musíte hledat zrno mezi plevami!
" Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr"
Možná se naježíte ještě víc (pokud je to vůbec možné), ale dovolím si praktickou radu: Ta záklechtka (zátřepka) se dobře dělá v "šejkru"
No, nevím zda z vás někdy bude Zdenda P.
***
...asi by nebylo od věci tuto debatu odklonit do pryč, že
https://www.toprecepty.cz/recept/42896-jiska-do-za...
Můžete si sem dávat, co chcete? Jasnější odpověď na moji otázku, o co Vám jde, jste nám dát ani nemohla.
Nefotím a co má být? Zato si moc dobře rozmýšlím, co z toho, co dělám, zveřejním. A moc mě těší, když někdo jídlo podle mého receptu uvaří a přidá hezkou fotku.
Já Váš výtvor nehaním, jen jsem si dovolila kritickou připomínku. A vůbec mi nebude vadit, že Vy budete mít zase kritické připomínky k mým receptům. S tím už člověk, který něco zveřejňuje, musí počítat.
P.S. Nikdo není dokonalý, to není jen název televizního pořadu, ale pravda pravdoucí!
Co se týče konzistence, pro mě by akorát nebyla, ale každý má rád něco jiného. Já nezahušťuju moukou vůbec, dávám jen kysanou smetanu, a to ve větším množství, ale na druhé straně podlévám jen tak, aby maso ani zelí neplavaly.