Zelné placky se škvarky z trouby
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 747 kJ / 1 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,18 g |
Tuky | 89,56 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 329 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 16,01 g |
Sacharidy | 93,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí pokrájíme, škvarky pokrájíme nadrobno a přidáme k zelí.
Krok 2: Rozšleháme vejce a přidáme k zelí, přidáme mouku a osolíme. Dobře promícháme, spíše prohněteme, nejlépe rukama. Vytvoříme kompaktní hmotu.
Krok 3: Na plech vyložený pečicím papírem klademe lžící hmotu a vytvoříme placky, které tvarujeme lžící, výška placky je asi 1 cm.
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C asi 25 minut. V polovině pečení můžeme placky otočit.
Zveřejněno 29. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné placky se škvarky z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8RX3
Moje poznámka
Zelné placky se škvarky z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8RX3
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 5 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 16 minutami
Zapečený špenát
chocho před 2 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 4 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 7 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 8 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 8 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
škvarky,
mouka hladká,
vejce,
sůl
Komentáře (2)