Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplý salát z červených brambor a červené řepy

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

20. 12. 2020 05:01

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie5 091 kJ / 1 217 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky133,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 223 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Lze sice jíst salát i vlahý, ale daleko lepší je teplý. Není třeba k němu žádné maso, protože je tam dost slaniny, mandlové lupínky jsou zlaté a v jídle křupou.

Sázela jsem několik řádků různých druhů brambor. Jeden řádek vyprodukoval brambory červené. Jako příloha těžko použitelné, vypadá to přinejmenším divně. Možná by šly udělat bramborové lupínky, těm by celkem vínová barva slušela. Ale ve spojení s řepou se mně to zdálo jako nejlepší řešení. Ani jako bramborové knedlíky, ve výsledku růžovo vínové, když si k nim představím kus vepřového a špenát. No, nic moc. Spíš by měl člověk tendenci ozdobit je malinovou šlehačkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

20. 12. 2020 21:29

Eja57: Musí to být řecké olivy, ty velké. Ty mají daleko lepší chuť a jsou takové masité, přitom křupnou. Ještě by mohly být i černé olivy. Ale někdo je nemusí, nepřišel jim na chuť. Ani jedněm. Já kupuji jen řecké nebo francouzské s mandlí či ančovičkou. Ty řecké jsou výborné na dobrém aromatickém sýru. Také na plátku uherské klobásy a sýru. Normální brambory brambory se obarví řepou, ale je to takové s prominutím, vyblité, myslím barvu. Jako v boršči, ale tam nahradí barvy ostatní zelenina. Cibulky do salátu vnesou trošku pikantnosti a olivy zase trochu Středomoří. Osmažené plátečky mandlí zase zaměstnají mozkové závity. Jeden po druhém a párkrát dokola. Fazolky vnesou tajemno a červená řepa zvýrazní barvu a nadopuje nás zdravím. A slanina! Ta to korunuje a dovede k snovému závěru. A stále jsou to staré dobré brambory a řepa, kterou kdekdo pohrdá. <3

Eja57 Eja57

20. 12. 2020 10:42

:-O až asi na třetí přečtení jsem usoudila, že ano, vypadá to jako velká divočina, ale dobré to bude...za mne bez oliv, ty mi tam nějak chuťově nepasují...ale klidně z normálních brambor, ta řepa je obarví....ukládám k vyzkoušení:-*

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: slanina, cibulka, cibule šalotka, fazolky zelené, olivy, řepa červená, mandle plátkové, máslo, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Teplý salát z červených brambor a červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwjJ