Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čevapčiči ze sóji dle Romana Uhrina

Hodnocení receptu je 3,1 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 12. 2020 09:21

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie8 023 kJ / 1 917 kcal
Bílkoviny104,39 g
Tuky58,57 g
Vláknina58,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy216,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám z časopisu.

Varenie sóje : sóju namočíme na 24 hodín do vody. Potom ju aj s vodou varíme, v tlakovom hrnci 40 minút od začiatku varu ( syčania ventilu ). Viac nevaríme, sója nie je ako iné strukoviny, nerozvarí sa, ale opäť stvrdne.

Pozor, zo začiatku varu sója dosť pení, penu necháme, nezberáme, sú to vyzrážané bielkoviny, pena sa vstrebe.

Sója sa dá výborne mraziť, uvarím jej vždy viac naraz a zmrazím. Potom mám k dispozícii a nemusím zakaždým variť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

5. 1. 2021 19:35

olido: Ďakujem za vyskúšanie a pekné fotky. :yes:;-) K sójovým klíčkom: sú veľmi výživné, rovnako ako aj iné klíčky, lenže iba v surovom stave. Preto je ich vhodné dávať do jedál nakoniec a už nevariť. V tomto prípade by som teda nechala sóju, ale inšpirovali ste ma, urobím klíčky a dám tu nejaký recept. Díky za tip.;-)

olido

5. 1. 2021 17:56

Tak dnes byla premiera vareni sojovych bobu (nechala jsem je nejprv trochu naklicit a pak v papinaku 30min) a uzeneho tofu. Oboji bude ode dneska stalici naseho jidelnicku. Cevapcici bylo skvele, dali jsme si s manzelem s bramborovym knedlikem a zelim a deti s bramborovou kasi, dovolila jsem si prilozit fotky :-*

tejaja tejaja

1. 1. 2021 17:06

olido: Myslím sóju, teda strukovinu, bôby, nie sójový texturát. Ten nepoužívam vôbec. Zásadne používam sóju. Uvarím jej naraz viac a zamrazím, takže mám ju k dispozícii na ďalšie varenie. Pridala som do poznámky spôsob varenia sóje. ;-)

Eja57 Eja57

1. 1. 2021 16:28

olido: boby

olido

1. 1. 2021 16:21

Uvarenou sojou myslite uvarene sojove boby anebo uvarene sojove maso? Dekuji

tejaja tejaja

28. 12. 2020 17:49

MamlajdaD: :-) Sóju mám rada a aby som ju nemusela stále variť, pretože ju treba dlho namáčať, tak ju naraz varím v tlakovom hrnci viac, a potom zmrazím. Tak ju mám vždy k dispozícii.;-)

MamlajdaD MamlajdaD

28. 12. 2020 16:40

tejaja (moderátorka): Na tento recept jsem docela zvědavá, koupila jsem si nedávno ve zdravé výživě sáček sóji, tak tento recept časem určitě vyzkouším. :-8 Časem proto, že v současné době nechodím do obchodů, a tak si nemohu koupit uzené tofu. Zatím ukládám. ;-) Zdravím! :-K:-K:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: soja, rýže, cibule, tofu uzené, semínka lněná, česnek, paprika sušená sladká, majoránka, kmín drcený, sůl, strouhanka

TopRecepty.cz

Čevapčiči ze sóji dle Romana Uhrina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl4j