Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 689 kJ / 4 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,00 g |
Tuky | 305,70 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 564 mg |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 306,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme téměř dotuha, poté přisypeme moučkový cukr a došleháme v tuhý sníh. Přisypáváme mouku s kokosem a ode dna vmícháme do sněhu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečící fólií nebo papírem, rovnoměrně rozetřeme, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme lehce dorůžova - nepřesušit. Plát těsta by měl zůstat pružný. Při chladnutí začne upečený plát lepit na prsty, toho se nebojíme, má to tak být. Po zchladnutí ho nakrájíme na délku plechu, na tři stejně široké pruhy. Před krájením samozřejmě sundáme z plátu pečící papír či fólii.
Krok 2: Do větší mísy nalijeme smetanu, kterou vyšleháme dotuha. Přidáme tvaroh (nejlépe tučný) a cukr dle vlastní chuti a zašleháme dohladka. Řádně okapaný ananas pokrájíme na hodně malé kousky a vmícháme do krému.
Krok 3: Pokrájené díly kokosového plátu, pokapeme dle chuti rumem a střídavě (plát-krém-plát...) promazáváme krémem. Zbylým krémem potřeme obvod řezu a vrch posypeme kokosem a necháme v chladnu odležet.
Krok 4: Na proležení řezu není nutná dlouhá doba. Prakticky postačí dobře vychladit a můžeme podávat, protože pruhy plátu vlhčíme rumem a též krém je velmi jemný a šťavnatý.
Zveřejněno 1. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémový kokosovo-ananasový řez à la Piňa Colada
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLGo
Moje poznámka
Krémový kokosovo-ananasový řez à la Piňa Colada
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLGo
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 13 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 16 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra dušená
Jirkavs před 5 minutami
Lehký cottage salát
Fitulka před 12 minutami
Bublanina II
dejvi01 před 21 minutami
Rajčatová polévka s nudlemi
Aknytsirk před 22 minutami
Polévka s krupicí a vejcem
Adinkaa před 1 hodinou
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 2 hodinami
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 2 hodinami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 15 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 15 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 16 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
kokos strouhaný,
mouka polohrubá,
sůl,
pečící papír,
smetana ke šlehání,
tvaroh měkký,
kompot ananasový,
rum bílý,
kokos strouhaný
Komentáře (10)
Krém je dobrý, lehký, ale nesladila jsem. Přidala jsem pouze 1 ztužovač šlehačky, který cukr obsahuje.
Zkusím někdy příště, ale určitě ne s 20 dkg kokosu.
Dovolila jsem si přidat dvě "fofrfota"
...a pokud by zbyly, udělal bych třeba rakvičky, carbonara, vanilkový krém...