Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 689 kJ / 4 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,00 g |
Tuky | 305,70 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 564 mg |
Sodík | 968 mg |
Sůl | 2,22 g |
Sacharidy | 306,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme téměř dotuha, poté přisypeme moučkový cukr a došleháme v tuhý sníh. Přisypáváme mouku s kokosem a ode dna vmícháme do sněhu. Těsto nalijeme na plech vyložený pečící fólií nebo papírem, rovnoměrně rozetřeme, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme lehce dorůžova - nepřesušit. Plát těsta by měl zůstat pružný. Při chladnutí začne upečený plát lepit na prsty, toho se nebojíme, má to tak být. Po zchladnutí ho nakrájíme na délku plechu, na tři stejně široké pruhy. Před krájením samozřejmě sundáme z plátu pečící papír či fólii.
Krok 2: Do větší mísy nalijeme smetanu, kterou vyšleháme dotuha. Přidáme tvaroh (nejlépe tučný) a cukr dle vlastní chuti a zašleháme dohladka. Řádně okapaný ananas pokrájíme na hodně malé kousky a vmícháme do krému.
Krok 3: Pokrájené díly kokosového plátu, pokapeme dle chuti rumem a střídavě (plát-krém-plát...) promazáváme krémem. Zbylým krémem potřeme obvod řezu a vrch posypeme kokosem a necháme v chladnu odležet.
Krok 4: Na proležení řezu není nutná dlouhá doba. Prakticky postačí dobře vychladit a můžeme podávat, protože pruhy plátu vlhčíme rumem a též krém je velmi jemný a šťavnatý.
Zveřejněno 1. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémový kokosovo-ananasový řez à la Piňa Colada
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLGo
Moje poznámka
Krémový kokosovo-ananasový řez à la Piňa Colada
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLGo
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 8 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 22 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 22 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 22 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
lucie.jechova před 45 minutami
Jablková pomazánka
Merylas před 1 hodinou
Dvacetiminutový švestkový koláč
Romana20 před 1 hodinou
Uzená žebra - prostě jen uvařená
Kajkajak před 1 hodinou
Květáková polévka II
Kajkajak před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
schierl před 1 hodinou
Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
schierl před 1 hodinou
Jablkový závin z listového těsta
Iliis před 1 hodinou
Broskvový kompot
Sbotka před 3 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
kokos strouhaný,
mouka polohrubá,
sůl,
pečící papír,
smetana ke šlehání,
tvaroh měkký,
kompot ananasový,
rum bílý,
kokos strouhaný
Komentáře (10)
Krém je dobrý, lehký, ale nesladila jsem. Přidala jsem pouze 1 ztužovač šlehačky, který cukr obsahuje.
Zkusím někdy příště, ale určitě ne s 20 dkg kokosu.
Dovolila jsem si přidat dvě "fofrfota"
...a pokud by zbyly, udělal bych třeba rakvičky, carbonara, vanilkový krém...