Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý pletenec s ořechovou nebo makovou náplní - pečený ve formě

Pletenec pečený ve formě nás na řezu zaujme krásnou kresbou náplně. Pro tento moučník jinak řečený "babka" si můžeme zvolit náplň ořechovou, makovou, povidlovou, tvarohovou nebo jen před svinutím těsto potřít máslem a posypat skořicovým cukrem.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez dob kynutí

80 min (45 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez dob kynutí)

2. 1. 2021 18:55

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 996 kJ / 2 867 kcal
Bílkoviny72,98 g
Tuky154,29 g
Vláknina18,90 g
Cholesterol 397 mg
Sodík 756 mg
Sůl1,69 g
Sacharidy266,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Místo ořechové náplně můžeme použít náplň makovou. Použila jsem už hotovou, sypkou směs, kterou jsem připravila dle návodu. Jde ale použít i jinak připravenou náplň, zhruba ze 150 g máku.

Inspiraci jsem našla ve Chvilce v kuchyni. Využila jsem postup a recept na těsto.

Pletenec ve formě hezky udrží tvar, je jemný a vláčný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

3. 1. 2021 10:38

Tá kresba ma tiež zaujala. Je fakt, že ak pečiem niečo ako estónsky kringel, tak sa tie nakrojené časti prameňov zvyknú otvárať. V špajzi mi drieme chlebíčková forma využitá iba sporadicky (paštéta, mozaikové mäso a pod.), asi ju vytiahnem. Takže vítam tvoj recept, Merylka!

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 1. 2021 10:26

Tohle vypadá výborně, hned bych ochutnala! :yes: Také jsem něco podobného častěji pekla, ale v domácí pekárné - vždy nás krajíčky příjemně překvapily svou kresbou ;-)

Merylas Merylas

3. 1. 2021 09:57

hospodyne: Děkuji. :-K

hospodyne

2. 1. 2021 20:07

:-Ktaké peču ve formě, různé náplně. Jen syrová jablka se mi neosvědčila.Dušená a zahuštěná jako nádivka už docela šla, ale žádný zázrak. Ořechy, to je to pravé! Moc hezký recept:yes:

tejaja tejaja

2. 1. 2021 19:47

Merylas: Niekedy to vyskúšam dať do formy, zlé to byť rozhodne nemôže. ;-):yes:

Merylas Merylas

2. 1. 2021 19:32

tejaja: Mám lepší zkušenost s pečením ve formě.;-) Těsto může být i volnější a prostě víc mně to tak vyhovuje, více chutná a taky se mně to tak i více líbí ;-). Do trouby se mně vejdou tři formy, tak někdy jich peču i více.

tejaja tejaja

2. 1. 2021 19:10

Robievam takýto závin, ale nedávam do formy, cesto mi dobre drží tvar aj voľne položené na plechu. ;-)https://www.toprecepty.cz/recept/32988-kynute-copa...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: mouka hladká, sůl, mléko, vejce, máslo, droždí čerstvé, máslo, ořechy vlašské, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, strouhanka, rum

TopRecepty.cz

Kynutý pletenec s ořechovou nebo makovou náplní - pečený ve formě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8RZr