Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 516 kJ / 3 708 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,67 g |
| Tuky | 148,28 g |
| Vláknina | 21,35 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 523 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 491,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov.
Krok 2: Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim rozpustené maslo. Sušienkovú zmes vložíme do tortovej formy a utlačíme po celej forme vrátane bokov.
Krok 3: Plnka:
Do misky vložíme tvaroh a krátko mixujeme. Pridáme múku a znovu krátko pomixujeme. Ďalej pridáme kryštálový cukor, zrniečka z vanilkového struku, nastrúhanú citrónovú kôru a znovu krátko mixujeme. Postupne pridáme vajcia izbovej teploty a mixujeme (Plnku nemixujeme dlho preto, aby sa do nej nedostalo veľa vzduchu a pri pečení nepopraskala.). Nakoniec pridáme čučoriedky a ručne premiešame. Krok 4: Tvarohovú hmotu vložíme do formy na sušienkový korpus a pečieme 70 minút pri teplote 140 °C. Krok 5: Po dopečení otvoríme rúru na cca 20 cm a necháme koláč odpočívať 2 hodiny vo vypnutej rúre. Po 2 hodinách vložíme koláč do chladničky na ďalšie 4 hodiny. Krok 6: Polevu na koláč pripravíme zmiešaním 125 g bobuľového ovocia, kryštálového cukru, zrniečok z vanilkového struku a 2 lyžíc vody. Privedieme do varu a varíme 5 minút. Potom pridáme zvyšných 250 g ovocia a znovu privedieme do varu. Nakoniec zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali s 2 lyžičkami vody. Krok 7: Jemne vychladenú polevu nalejeme na koláč.
Do misky vložíme tvaroh a krátko mixujeme. Pridáme múku a znovu krátko pomixujeme. Ďalej pridáme kryštálový cukor, zrniečka z vanilkového struku, nastrúhanú citrónovú kôru a znovu krátko mixujeme. Postupne pridáme vajcia izbovej teploty a mixujeme (Plnku nemixujeme dlho preto, aby sa do nej nedostalo veľa vzduchu a pri pečení nepopraskala.). Nakoniec pridáme čučoriedky a ručne premiešame. Krok 4: Tvarohovú hmotu vložíme do formy na sušienkový korpus a pečieme 70 minút pri teplote 140 °C. Krok 5: Po dopečení otvoríme rúru na cca 20 cm a necháme koláč odpočívať 2 hodiny vo vypnutej rúre. Po 2 hodinách vložíme koláč do chladničky na ďalšie 4 hodiny. Krok 6: Polevu na koláč pripravíme zmiešaním 125 g bobuľového ovocia, kryštálového cukru, zrniečok z vanilkového struku a 2 lyžíc vody. Privedieme do varu a varíme 5 minút. Potom pridáme zvyšných 250 g ovocia a znovu privedieme do varu. Nakoniec zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali s 2 lyžičkami vody. Krok 7: Jemne vychladenú polevu nalejeme na koláč.
Zveřejněno 21. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový koláč s bobulovým ovocem - cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD49
Moje poznámka
Tvarohový koláč s bobulovým ovocem - cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD49
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 2 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 23 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 23 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 1 hodinou
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 1 hodinou
Vrstvený salát
Haname před 3 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 4 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 7 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 7 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 7 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 7 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 8 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 8 hodinami
Suroviny:
máslo,
tvaroh,
mouka hladká,
cukr krystal,
lusk vanilkový,
citron,
vejce,
borůvky,
ovoce,
cukr krystal,
lusk vanilkový,
voda,
škrob kukuřičný
Komentáře (1)