Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 516 kJ / 3 708 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,67 g |
| Tuky | 148,28 g |
| Vláknina | 21,35 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 523 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 491,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tortovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov.
Krok 2: Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim rozpustené maslo. Sušienkovú zmes vložíme do tortovej formy a utlačíme po celej forme vrátane bokov.
Krok 3: Plnka:
Do misky vložíme tvaroh a krátko mixujeme. Pridáme múku a znovu krátko pomixujeme. Ďalej pridáme kryštálový cukor, zrniečka z vanilkového struku, nastrúhanú citrónovú kôru a znovu krátko mixujeme. Postupne pridáme vajcia izbovej teploty a mixujeme (Plnku nemixujeme dlho preto, aby sa do nej nedostalo veľa vzduchu a pri pečení nepopraskala.). Nakoniec pridáme čučoriedky a ručne premiešame. Krok 4: Tvarohovú hmotu vložíme do formy na sušienkový korpus a pečieme 70 minút pri teplote 140 °C. Krok 5: Po dopečení otvoríme rúru na cca 20 cm a necháme koláč odpočívať 2 hodiny vo vypnutej rúre. Po 2 hodinách vložíme koláč do chladničky na ďalšie 4 hodiny. Krok 6: Polevu na koláč pripravíme zmiešaním 125 g bobuľového ovocia, kryštálového cukru, zrniečok z vanilkového struku a 2 lyžíc vody. Privedieme do varu a varíme 5 minút. Potom pridáme zvyšných 250 g ovocia a znovu privedieme do varu. Nakoniec zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali s 2 lyžičkami vody. Krok 7: Jemne vychladenú polevu nalejeme na koláč.
Do misky vložíme tvaroh a krátko mixujeme. Pridáme múku a znovu krátko pomixujeme. Ďalej pridáme kryštálový cukor, zrniečka z vanilkového struku, nastrúhanú citrónovú kôru a znovu krátko mixujeme. Postupne pridáme vajcia izbovej teploty a mixujeme (Plnku nemixujeme dlho preto, aby sa do nej nedostalo veľa vzduchu a pri pečení nepopraskala.). Nakoniec pridáme čučoriedky a ručne premiešame. Krok 4: Tvarohovú hmotu vložíme do formy na sušienkový korpus a pečieme 70 minút pri teplote 140 °C. Krok 5: Po dopečení otvoríme rúru na cca 20 cm a necháme koláč odpočívať 2 hodiny vo vypnutej rúre. Po 2 hodinách vložíme koláč do chladničky na ďalšie 4 hodiny. Krok 6: Polevu na koláč pripravíme zmiešaním 125 g bobuľového ovocia, kryštálového cukru, zrniečok z vanilkového struku a 2 lyžíc vody. Privedieme do varu a varíme 5 minút. Potom pridáme zvyšných 250 g ovocia a znovu privedieme do varu. Nakoniec zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali s 2 lyžičkami vody. Krok 7: Jemne vychladenú polevu nalejeme na koláč.
Zveřejněno 21. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohový koláč s bobulovým ovocem - cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD49
Moje poznámka
Tvarohový koláč s bobulovým ovocem - cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QD49
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 4 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 9 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 10 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 16 minutami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 16 minutami
Výborný makovec
Jan Nemec před 16 minutami
Holandský sekaný vepřový řízek
Jan Nemec před 18 minutami
Kuře na kari s ananasem
Jirka1986 před 22 minutami
MEXICKÁ POLÉVKA
Kajkajak před 54 minutami
Těsto na pizzu
Mon17 před 1 hodinou
Maminčin rýžový nákyp
jalamo před 1 hodinou
Koláč linecký s tvarohem a jablky - i pro CRISP
Wilma před 2 hodinami
Cop s jablečno-kokosovou náplní
Wanilor před 3 hodinami
Suroviny:
máslo,
tvaroh,
mouka hladká,
cukr krystal,
lusk vanilkový,
citron,
vejce,
borůvky,
ovoce,
cukr krystal,
lusk vanilkový,
voda,
škrob kukuřičný
Komentáře (1)