Kapustová polévka s čočkou a klobásou

Suroviny

1/2 menší kapusty
1 šalotka
200 g uvařené čočky
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajského protlaku
zeleninový vývar
100 g pikantní klobásy
čubrica¨
sůl
čerstvě mletý pepř
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jemně krájenou šalotku, rajský protlak a vše orestujeme. Přidáme mouku, ještě chvíli restujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
    Tento základ osolíme, prošleháme a přivedeme k varu.

  2. Kapustu očistíme, nakrájíme na menší proužky a přidáme do hrnce. Vaříme doměkka. Krátce před koncem vložíme předem uvařenou čočku a klobásu, nakrájenou na tenká kolečka.

  3. Polévku dochutíme čubricou a pepřem. Bohatě posypeme nakrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu Kapustová polévka s čočkou a klobásou