

Kapustová polévka s čočkou a klobásou
Suroviny
- 1/2 menší kapusty
- 1 šalotka
- 200 g uvařené čočky
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce rajského protlaku
- zeleninový vývar
- 100 g pikantní klobásy
- čubrica¨
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jemně krájenou šalotku, rajský protlak a vše orestujeme. Přidáme mouku, ještě chvíli restujeme a zalijeme zeleninovým vývarem.
Tento základ osolíme, prošleháme a přivedeme k varu.Kapustu očistíme, nakrájíme na menší proužky a přidáme do hrnce. Vaříme doměkka. Krátce před koncem vložíme předem uvařenou čočku a klobásu, nakrájenou na tenká kolečka.
Polévku dochutíme čubricou a pepřem. Bohatě posypeme nakrájenou petrželkou.