Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 386 kJ / 1 526 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 209,36 g |
| Tuky | 70,14 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso pokrájíme na plátky nebo kapsy, které přes fólii, opatrně naklepeme. Pokud krájíme tenké plátky, není třeba je naklepávat. Můžeme dělat ptáčky / závitky o jedné porci, nebo větší roládky, které před servírováním rozpůlíme. Záleží na velikosti kusu použitého masa, chuti zabalovat roládky atd. Na chuti to neubere, výsledek bude vždy výborný.
Krok 2: Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a rozdělíme na ně připravenou zchladlou klatovskou směs z drobně pokrájeného uzeného bůčku, který na rozpálené pánvi osmažíme, poté přisypeme osmažit i pokrájené okurky a nakonec ve směsi necháme za stálého míchání srazit vejce, která osolíme a opepříme. Roládky / ptáčky / závitky, pevně zavineme a zpevníme provázkem.
Krok 3: Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Pak přidáme připravené maso, které ze všech stran necháme osmažit. Do výpeku přidáme dvě lžíce hořčice, lehce osmažíme, přilijeme vývar těsně nad maso a dusíme pod poklicí, na mírném ohni, doměkka. Za občasné kontroly a případného podlití, dle potřeby. Dusit můžeme jak v kastrolu na plotně, tak i v troubě.
Krok 4: Po změknutí masa ptáčky / závitky / roládky vyndáme stranou, po chvilce odstání sundáme provázky. Šťávu rozmixujeme dohladka, dochutíme dle potřeby solí, pepřem, troškou okurkového láku či jemně pokrájenou okurkou a je-li třeba, můžeme ji zahustit troškou jíšky a nechat krátce provařit.
Krok 5: Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 23. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Klatovské roládky / závitky /ptáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqrM
Moje poznámka
Klatovské roládky / závitky /ptáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lqrM
Nejnovější recepty
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 11 minutami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 14 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 14 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský toust (toast)
DemonzPrahy před 59 sekundami
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 3 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 3 hodinami
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 5 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 13 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 13 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 13 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 13 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
bůček uzený,
okurky sterilované,
cibule,
sádlo,
vývar,
Komentáře (6)
Díky za recept , nedělala jsem rozhodně naposledy.