Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 040 kJ / 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,91 g |
Tuky | 75,42 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 227 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 23,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenát necháme rozmrznout přes noc v misce, aby neodtekla voda. Troubu rozehřejeme na 180°C.
Do kastrůlku dáme rozpustit sádlo, přidáme cibulku nadrobno a smažíme, dokud nezačne zlátnout na okrajích.
Přidáme mouku, zamícháme a vložíme špenát i s vodou. Za stálého míchání na staženém plamenu necháme chvilku probublat a vypneme. Krok 2: Nivu nakrájíme na kostičky a vmícháme do špenátu, opepříme, podle chuti přisolíme.
Těsto rozválíme na středně tenko. Plát přendáme na pečící papír na plechu. Po délce na střed rozprostřeme špenátovou hmotu, po stranách asi 1,5 cm zahneme a podélné strany bez špenátu přehodíme jednu přes druhou. Krok 3: Sýrové provázky naaranžujeme přes závin a zastrčíme dospod. Závin se tím pádem neotevře, krásně křupe.
Rozehřátá trouba na 180°C (elektrická), péct dozlatova.
Do kastrůlku dáme rozpustit sádlo, přidáme cibulku nadrobno a smažíme, dokud nezačne zlátnout na okrajích.
Přidáme mouku, zamícháme a vložíme špenát i s vodou. Za stálého míchání na staženém plamenu necháme chvilku probublat a vypneme. Krok 2: Nivu nakrájíme na kostičky a vmícháme do špenátu, opepříme, podle chuti přisolíme.
Těsto rozválíme na středně tenko. Plát přendáme na pečící papír na plechu. Po délce na střed rozprostřeme špenátovou hmotu, po stranách asi 1,5 cm zahneme a podélné strany bez špenátu přehodíme jednu přes druhou. Krok 3: Sýrové provázky naaranžujeme přes závin a zastrčíme dospod. Závin se tím pádem neotevře, krásně křupe.
Rozehřátá trouba na 180°C (elektrická), péct dozlatova.
Zveřejněno 7. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátovo-nivový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEn0
Moje poznámka
Špenátovo-nivový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEn0
Nejnovější recepty
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 9 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 13 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstovinový salát s tuňákem I
Valis před 26 minutami
Jogurtový závin s jablky
41744 před 1 hodinou
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 3 hodinami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 10 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 12 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 12 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 12 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 12 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 12 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 13 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
protlak špenátový,
sýr niva,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
Komentáře (1)