Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 040 kJ / 966 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,91 g |
Tuky | 75,42 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 227 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 23,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špenát necháme rozmrznout přes noc v misce, aby neodtekla voda. Troubu rozehřejeme na 180°C.
Do kastrůlku dáme rozpustit sádlo, přidáme cibulku nadrobno a smažíme, dokud nezačne zlátnout na okrajích.
Přidáme mouku, zamícháme a vložíme špenát i s vodou. Za stálého míchání na staženém plamenu necháme chvilku probublat a vypneme. Krok 2: Nivu nakrájíme na kostičky a vmícháme do špenátu, opepříme, podle chuti přisolíme.
Těsto rozválíme na středně tenko. Plát přendáme na pečící papír na plechu. Po délce na střed rozprostřeme špenátovou hmotu, po stranách asi 1,5 cm zahneme a podélné strany bez špenátu přehodíme jednu přes druhou. Krok 3: Sýrové provázky naaranžujeme přes závin a zastrčíme dospod. Závin se tím pádem neotevře, krásně křupe.
Rozehřátá trouba na 180°C (elektrická), péct dozlatova.
Do kastrůlku dáme rozpustit sádlo, přidáme cibulku nadrobno a smažíme, dokud nezačne zlátnout na okrajích.
Přidáme mouku, zamícháme a vložíme špenát i s vodou. Za stálého míchání na staženém plamenu necháme chvilku probublat a vypneme. Krok 2: Nivu nakrájíme na kostičky a vmícháme do špenátu, opepříme, podle chuti přisolíme.
Těsto rozválíme na středně tenko. Plát přendáme na pečící papír na plechu. Po délce na střed rozprostřeme špenátovou hmotu, po stranách asi 1,5 cm zahneme a podélné strany bez špenátu přehodíme jednu přes druhou. Krok 3: Sýrové provázky naaranžujeme přes závin a zastrčíme dospod. Závin se tím pádem neotevře, krásně křupe.
Rozehřátá trouba na 180°C (elektrická), péct dozlatova.
Zveřejněno 7. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátovo-nivový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEn0
Moje poznámka
Špenátovo-nivový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vEn0
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 7 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Treska na másle
Houmicek před 38 sekundami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 1 hodinou
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 2 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 17 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 17 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 17 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 18 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 19 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 19 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
protlak špenátový,
sýr niva,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
Komentáře (1)