Krupicové knedlíky

Suroviny

250 ml mléka
60 g másla
100 g hrubé krupice
2 rohlíky
2 vejce
2 lžíce petrželové natě
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z mlieka, krupice, polovice masla a soli uvaríme hustú kašu, ktorá sa odliepa od nádoby.

  2. Rožky nakrájame na kocky a na druhej polovici masla ich opečieme.

  3. Ku kaši pridáme rožky, vajcia, vňať a dobre premiešame.

  4. Z cesta urobíme 8 menších gulí-knedlíkov a varíme ich v osolenej vode 10 minút.

  5. Vyberieme ich dierovanou naberačkou a podávame ako prílohu k mäsu so šťavou alebo omáčkou.

Poznámka od kuchařky

Recept je z časopisu Život, staré číslo, asi spred 30 rokov.

Komentáře k receptu Krupicové knedlíky

K receptu nejsou žádné komentáře.