Masovo-brynzové kuličky

Mleté maso Doba přípravy: 15 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 15 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny

500 g mletého masa
100 g tvrdého sýru
1 vejce
½ menší cibule
pepř
125 g brynzy
strouhanka
Omáčka:
½ menší cibule
olej
100 g Nivy
250 ml smetany
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mäso, nastrúhaný syr, vajce, nadrobno nasekanú cibuľu a korenie dobre premiešame.

  2. Z bryndze robíme maličké guľôčky (priemer cca 1,5 cm, nemusia byť dokonalé).
    Z mäsa odoberáme kúsky a do každého zabalíme guľôčku bryndze. Vytvoríme tak guľky s priemerom asi 4-5 cm, ktoré obalíme v strúhanke.

  3. Strúhankou obalené guľôčky vyprážame v oleji.

  4. Na omáčku orestujeme nakrájanú polku cibule, zalejeme smotanou a nadrobíme do nej Nivu. Za stáleho miešania necháme Nivu rozpustiť a omáčku zahustiť.

  5. Guľôčky podávame s omáčkou a zemiakmi.

Poznámka od kuchařky

Soľ nepoužívame. Syry a bryndza sú slané dosť.

Komentáře k receptu Masovo-brynzové kuličky

K receptu nejsou žádné komentáře.