Ledový salát s hořčičnou omáčkou

Saláty Doba přípravy: 20 minut plus čas na odležení 14 názorů

Saláty Doba přípravy: 20 minut plus čas na odležení 14 názorů

Suroviny 2-3 porce

Na salát:
1 ledový salát
2 jarní cibulky
12 cherry rajčátek
Zálivka:
1 PL vinného octa 
1 PL plnotučné hořčice
1 PL třtinového cukru
1/2 PL olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ledový salát natrháme na kousky, cherry rajčátka nakrájíme na půlky, cibulky nadrobno. Vše dáme do větší misky a smícháme.

  2. Připravíme zálivku. Všechny ingredience smícháme dohromady a přelijeme připravený salát. Promícháme a necháme hodinu odležet v ledničce. Můžeme podávat jako samotný salát nebo přílohu třeba ke grilovaným masům.

Komentáře k receptu Ledový salát s hořčičnou omáčkou

  • BronislavaP BronislavaP

  • hospodyne hospodyne

    :-KDajda: máte pravdu. A úplně nejlepší je zeleninu zpracovat co nejdřív po sklizení, že? Ostatně v běžné domácnosti hromadění zeleniny v lednici asi není normálně na pořadu dne:-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: hospodyne: Jedna věc je čistá voda, druhá ochucená zálivka, stejně tak je jedna věc salát oprat a uschovat v chladničce, jiná nechat ho ležet v ochucené zálivce - to mu podle mě nesvědčí, ať je v ledničce či nikoliv. Ale když to někomu chutná, tak ať ho klidně maceruje. De gustibus non est disputandum, jak píše casino. :-D

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kcasino: při sklizni z vlastního zdroje se nám osvědčilo obrat spodní event. zašpiněné listy a celou hlávku uložit v mikrotenu do lednice. Ale lze samozřejmě s úspěchem uchovat i opraný. Jen se mi zdá, že bez namočení se výrazně oddálí nástup zahnívání. Doma se sklizní problém není, ale syn si vždy odváží více hlávek najednou a preferuje uchování vcelku, to salát vydrží týden v pohodě. Momentálně řežeme poslední hlávky střapatého ledového, ten vydrží v lednici dost dlouho.

    Odpovědět

  • casino casino

    OT
    Občas je hlávkového salátu až až a je potřeba sklidit vícero hlávek
    No a co s ním, než ho sním:-?
    U nás se osvědčilo:
    Rozebrat hlávky na jednotlivé listy, oprat v míse (lépe ve dřezu) v přebytku vody, po částech odstředit v ruční odstředivce, zlehka nacpat (to je protimluv:-D do větších mikro. sáčků a dát do lednice.
    Jako čerstvý vydrží několik dní:yes:
    Může se stát, že listové žebro na konci zahnědne, takže před použitím se odlomí (odkrojí) :-)

    Odpovědět

  • Dajda: :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Samozřejmě, že nikoliv. Jen jsem reagovala na poznámku, že toto úsloví nezná. :-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    No, obsah odkazu je notoricky znám i abstinentům :yes: leč asi jste jí nehodlala naznačit, že autorka rcp je zločinec, že?;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

  • Dajda Dajda

    Eja57: A proč by to měl snášet? Čerstvě ochucený salát je přece nejlepší! Do ledničky snad jedině, pokud by zbyl.

    Odpovědět

  • Eja57: Snesl to i do druhého dne a byl ještě lepší :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57 (moderátorka)

    hospodyne: dle mých zkušeností LEDOVÝ salát tu hodinku snese. Jinak souhlasím, jiné lupení ne.

    Odpovědět

  • Nevím co je červená nit spoustou receptů :-Q, ale budiž, ano nechala jsem ho uležet, NIC se mu nestalo a chutnal naprosto super, ale pokud chcete podávat hned, meze se nekladou :-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    :-Kstále nemohu pochopit, proč by se měl listový salát nechat odležet hodinu v lednici, táhne se to jako červená nit spoustou receptů.;-( Akorát zhadrovatí. Osolím, zaleji zálivkou a podávám - svěží, čerstvý, křupavý

    Odpovědět