Krkonošská pikantní povidla
Tradiční krkonošská povidla v pikantním kabátku spojují sladkost švestek, jemnost hrušek a svěžest jablek. Mají nezaměnitelnou vůni i chuť, která zahřeje v chladných dnech a skvěle doplní pečivo i dezerty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 346 kJ / 7 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,33 g |
| Tuky | 19,93 g |
| Vláknina | 194,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 337 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 803,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka a hrušky nakrájíme na kousky (neloupeme!) a bez jaderníků je dáme vařit do malinkého množství vody.
Krok 2: Švestky spaříme horkou vodou, oloupeme a pomalu rozvařujeme v jiném hrnci (pokud možno bez vody).
Krok 3: Oboje po rozvaření propasírujeme, smícháme, přidáme cukr a vaříme cca 40 minut za stálého míchání. Pozor - rádo se připaluje a stříká!!
Krok 4: Nalejeme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a streilizujeme při 80 °C asi 30 minut.
Zveřejněno 5. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošská pikantní povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQXV
Moje poznámka
Krkonošská pikantní povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQXV
Nejnovější recepty
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 4 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 10 hodinami
Gulášek z hlívy ústřičné
Přidáno před 11 hodinami
Pórková polévka
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 5 minutami
Fazolová polévka
Kajkajak před 8 minutami
Tataráček
magdalenka před 8 minutami
Beskydský bigos
magdalenka před 8 minutami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 9 minutami
Koprová omáčka
magdalenka před 9 minutami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 1 hodinou
Jablečný perník
Ivuss před 1 hodinou
Ořechovo-jablečný koláč II
Iwcas před 1 hodinou
Špenát II.
Andy2208 před 1 hodinou
Tématické fráze:
povidla z jablek,
krkonošská kuchařka,
povidla z hrušek,
povidla z jablek a hrusek,
povidla ze švestek a jablek,
povidla recept,
povidla ze sušených hrušek,
hrušky povidla,
jablka na rozvaření,
navinulá jablka,
povidla jabko a hruška,
hrušková povidla recept,
pikantní švestky,
povidla jablka,
povidla ze sušených jablek,
povidla jablka hrušky,
povidla,
rozvareni hrusek,
povidla z neloupaných hrušek,
povidla z hrušek a jablek
Suroviny:
jablko,
hruška,
švestky,
rajče,
cukr krystal
Komentáře (13)