Krkonošská pikantní povidla
Tradiční krkonošská povidla v pikantním kabátku spojují sladkost švestek, jemnost hrušek a svěžest jablek. Mají nezaměnitelnou vůni i chuť, která zahřeje v chladných dnech a skvěle doplní pečivo i dezerty.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 346 kJ / 7 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,33 g |
Tuky | 19,93 g |
Vláknina | 194,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 337 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 803,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka a hrušky nakrájíme na kousky (neloupeme!) a bez jaderníků je dáme vařit do malinkého množství vody.
Krok 2: Švestky spaříme horkou vodou, oloupeme a pomalu rozvařujeme v jiném hrnci (pokud možno bez vody).
Krok 3: Oboje po rozvaření propasírujeme, smícháme, přidáme cukr a vaříme cca 40 minut za stálého míchání. Pozor - rádo se připaluje a stříká!!
Krok 4: Nalejeme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a streilizujeme při 80 °C asi 30 minut.
Zveřejněno 5. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošská pikantní povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQXV
Moje poznámka
Krkonošská pikantní povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQXV
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 8 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 3 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
povidla z jablek,
krkonošská kuchařka,
povidla z hrušek,
povidla z jablek a hrusek,
povidla ze švestek a jablek,
povidla recept,
povidla ze sušených hrušek,
hrušky povidla,
jablka na rozvaření,
navinulá jablka,
povidla jabko a hruška,
hrušková povidla recept,
pikantní švestky,
povidla jablka,
povidla ze sušených jablek,
povidla jablka hrušky,
povidla,
rozvareni hrusek,
povidla z neloupaných hrušek,
povidla z hrušek a jablek
Suroviny:
jablko,
hruška,
švestky,
rajče,
cukr krystal
Komentáře (13)