Tagliatelle s olivami a zeleninou

Těstoviny Doba přípravy: 20 minut příprava 4 názory

Těstoviny Doba přípravy: 20 minut příprava 4 názory

Suroviny 2 porce

2 porce tagliatelle domácí nebo koupené 250 g
1 lžíce olivového oleje
půl mladé cukety
2 střední rajčata nejlépe oválná (mají méně šťávy)
2 stroužky česneku
1 balení mozzarelly
8-10 oliv
sůl dle chuti
půl lžičky provensálského koření
čerstvě mletý pepř
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny na skus (koupené dle návodu na obalu).
    Zatím nakrájíme omytou cuketu na kolečka a na čtvrtky. Rajčata zbavená semen nakrájíme na proužky, česnek na plátky a vše orestujeme v hluboké pánvi na olivovém oleji.

  2. Přidáme provensálské koření, pepř, sůl a olivy pokrájené na poloviny. Nakonec přidáme mozzarellu, scezené, uvařené těstoviny a zlehka promícháme.

  3. Podáváme v hlubokém talíři s lístky čerstvé bazalky a pokapané olivovým olejem.

Poznámka od kuchařky

Kdo chce, může přidat orestované kousky kuřecího masa.

Komentáře k receptu Tagliatelle s olivami a zeleninou