Lasagne zapečené s mletým masem

Těstoviny Doba přípravy: 45 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Těstoviny Doba přípravy: 45 minut příprava , 30 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny

180 g syrových lasagní
160 g mrkve
120 g celeru
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje
280 g mletého hovězího masa
200 g drcených rajčat
4 lžíce rajskeho protlaku
80 g strouhaného eidamu
sůl
pepř
čerstvá bazalka, oregano, rozmarýn, pažitka (lze použít i sušené)

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer nastrouháme najemno. Na rozehřátém oleji orestujeme jemné nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a důkladně ho opečeme.

  2. Poté přidáme mrkev, celer, protlak, sůl, pepř,bylinky nakrájené nadrobno, jako poslední přidáme drcená rajčata. Dusíme do měkka.

  3. Do pekáčku vložíme lasagne, na ně masovou směs, vrstvy střídáme. Končíme masovou směsí. Posypeme strouhaným sýrem.

  4. Dáme péct do trouby cca na 30 minut.

Komentáře k receptu Lasagne zapečené s mletým masem

K receptu nejsou žádné komentáře.