Fazolové lusky na kyselo
Fazolky můžeme připravit na hodně způsobů, avšak nejoblíbenější je z nich smetanová omáčka. Sterilované okurky dodají kyselost, zároveň můžeme trochu přisladit a osolit. Spolu s vařeným bramborem a vejcem připravíte chutný bezmasý oběd.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 844 kJ / 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,67 g |
Tuky | 33,92 g |
Vláknina | 25,10 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 170 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 57,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky nakrájíme a zalijeme vodou jen tak, aby byly ponořené. Osolíme a uvaříme doměkka. Po uvaření je scedíme (vývar uchováme) a dáme do studené vody. Po ochlazení je scedíme a necháme okapat.
Krok 2: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané okurky a koření. Vše pár minut podusíme a vsypeme lžičku cukru. Po rozpuštění cukru přidáme mouku a po zarestování zalijeme vývarem z fazolek.
Krok 3: Zředíme mlékem a vaříme do hustší omáčky, asi 10-15 minut. Poté ji ponorným mixérem (bez koření a bobkového listu) rozmixujeme dohladka. Vrátíme okapané fazolky a společně pár minut povaříme.
Krok 4: Nakonec vlijeme smetanu, omáčku dochutíme solí a pepřem. Je-li málo kyselá, ochutíme lákem z okurek. Podáváme s bramborami a vařeným, nebo jinak upraveným, vejcem.
Zveřejněno 18. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolové lusky na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJvm
Moje poznámka
Fazolové lusky na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJvm
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 4 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 6 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 6 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 8 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 6 minutami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 1 hodinou
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Jitule_m před 1 hodinou
Cuketový koláč se švestkami
Jitule_m před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 4 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Miroslav73 před 4 hodinami
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 5 hodinami
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 5 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 6 hodinami
Suroviny:
fazolky zelené,
okurky sterilované,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
mléko,
fazolky zelené,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
sůl,
pepř
Komentáře (9)