Fazolové lusky na kyselo
Fazolky můžeme připravit na hodně způsobů, avšak nejoblíbenější je z nich smetanová omáčka. Sterilované okurky dodají kyselost, zároveň můžeme trochu přisladit a osolit. Spolu s vařeným bramborem a vejcem připravíte chutný bezmasý oběd.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 844 kJ / 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,67 g |
Tuky | 33,92 g |
Vláknina | 25,10 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 170 mg |
Sůl | 0,35 g |
Sacharidy | 57,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Fazolky nakrájíme a zalijeme vodou jen tak, aby byly ponořené. Osolíme a uvaříme doměkka. Po uvaření je scedíme (vývar uchováme) a dáme do studené vody. Po ochlazení je scedíme a necháme okapat.
Krok 2: Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhané okurky a koření. Vše pár minut podusíme a vsypeme lžičku cukru. Po rozpuštění cukru přidáme mouku a po zarestování zalijeme vývarem z fazolek.
Krok 3: Zředíme mlékem a vaříme do hustší omáčky, asi 10-15 minut. Poté ji ponorným mixérem (bez koření a bobkového listu) rozmixujeme dohladka. Vrátíme okapané fazolky a společně pár minut povaříme.
Krok 4: Nakonec vlijeme smetanu, omáčku dochutíme solí a pepřem. Je-li málo kyselá, ochutíme lákem z okurek. Podáváme s bramborami a vařeným, nebo jinak upraveným, vejcem.
Zveřejněno 18. 8. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fazolové lusky na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJvm
Moje poznámka
Fazolové lusky na kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EJvm
Nejnovější recepty
Květákový nákyp
Přidáno před 8 hodinami
Drůbeží špízy s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové medailonky na zeleném pepři
Přidáno před 17 hodinami
Pečené papriky s mozzarellou
Přidáno před 19 hodinami
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno 19. 5. 2025 19:40
Párečky v těstíčku
Přidáno 19. 5. 2025 18:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 10 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 13 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 13 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 13 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 14 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 16 hodinami
Roláda z BeBe sušenek
natalietiserova6 před 16 hodinami
Pikantní fazolková polévka s bramborem a koprem
limosek před 19 hodinami
Játrový sýr podle ČSN
19488 19. 5. 2025 21:02
Domácí vlašský salát
Sefiragold 19. 5. 2025 18:00
Suroviny:
fazolky zelené,
okurky sterilované,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
smetana,
mléko,
fazolky zelené,
koření nové koření,
bobkový list,
cukr,
sůl,
pepř
Komentáře (9)