Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 208 kJ / 2 679 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,98 g |
Tuky | 63,04 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 2,23 g |
Sůl | 5,49 g |
Sacharidy | 441,33 g |
Postup přípravy
V kastrolku promíchejte metličkou mouku s mlékem, na mírném ohni směs za stálého míchání zahřívejte na teplotu 65 °C, asi tak 2-3 minuty. Směs by měla zhoustnout a připomínat bílý gel.
Nemáte-li teploměr, stáhněte kastrolek s Tangzhongem z ohně ve chvíli, kdy směs začne houstnout, nesmí se vařit.
Tangzhong nechte vychladnout na pokojovou teplotu, na povrch kašičky přitiskněte potravinářskou folii, aby se nevytvořil škraloup.
Tangzhong můžete skladovat v lednici 2-3 dny, před použitím je potřeba nechat ho ohřát na pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, sušené droždí, sůl a vše promíchejte, přidejte změklé máslo a všechno dohromady zpracujte rukama do jemné drobenky.
Přidejte tangzhong a mléko - obojí by mělo mít pokojovou teplotu, vejce a vypracujte hladké vláčné těsto. Bude-li se vám zdát příliš řídké a lepivé, přidejte trochu mouky. Z těsta vytvarujte kouli a nechte ji v míse, zakrytou utěrkou při pokojové teplotě kynout 60-90 minut, těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem. Krok 3: Vykynuté těsto krátce prohnětejte na vále a rozdělte na 10 stejně velkých kousků, z každého pak utvořte kuličku, tu rozválejte na trojúhelníček a srolujte do tvaru rohlíku.
Takto připravené loupáčky nechte v dostatečných rozestupech ještě kynout přímo na plechu na pečicím papíře cca 60 minut, než opět zvojnásobí svůj objem. Krok 4: Loupáčky pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C, před pečením je potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mákem.
Zveřejněno 26. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Loupáčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rK3B
Moje poznámka
Loupáčky s tangzhongem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rK3B
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 9 hodinami
Krenex
dragomirac před 10 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 11 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 11 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 12 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
droždí sušené,
sůl,
máslo,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
mléko
Komentáře (1)