Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta na zelí z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 5,0 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 554 kJ /
1 089 kcal
Bílkoviny190,98 g
Tuky29,02 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 477 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na silnější špalíčky a dáme na cca 15-20 minut do mrazáku (lépe se s ním špikuje maso). Krok 2: Na sádle nebo jiném tuku osmažíme cibuli do zlatavé barvy. Krok 3: Do pomalého hrnce dáme zelí i s nálevem. Přidáme na jemných slzičkách nastrouhanou bramboru, osmaženou cibuli a trochu cukru a vše promícháme. Krok 4: Po celé délce kýty uděláme ostrým nožem 3-4 otvory (záleží na šířce masa). Do otvorů vsuneme na polovinu příčným řezem rozkrojenou klobásu a špek a maso ze všech stran mírně posypeme solí a pepřem. Krok 5: Poté položíme na zelí, zakryjeme poklicí a hrnec zapneme buď na Low 7-8 hodin, nebo na High 4 hodiny. Krok 6: Po ukončení programu maso vytáhneme, zelí promícháme a podle potřeby dochutíme.
Na přílohu použijeme bramborový knedlík nebo brambory.

Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 20. 1. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Před ukončením programu vždy skrz maso propíchnu jehlici na špízy. Pokud jehlice krásně projede, je hotovo. Maso hezky drží tvar a při porcování se nesype.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na zelí z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prDV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová kýta na zelí z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/prDV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Lukiki: Jsem ráda že jídlo chutnalo:-8Komentář mě moc potěšil,děkuji:-K

Výborný oběd. Měkoučké a dobroučké masíčko. Děkuji za recept. 5⭐

Marie Svarcova: Maruško,děkuji:-KUž jsem o hrncích Ultra Pro slyšela.Určitě jsi s nim spokojená a dobře ti slouží:-8

:-)<3<3paráda , nemá PH ale nádobí Ultra Pro od Tuperware to zládne také :-K

Suroviny:
kýta vepřová, zelí sterilované, brambory, cibule, klobása, špek, sádlo, sůl, pepř mletý, cukr

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu