Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 403 kJ / 574 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,60 g |
| Tuky | 43,13 g |
| Vláknina | 6,05 g |
| Cholesterol | 123 mg |
| Sodík | 95 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 32,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na rozehřátém másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kousky očištěných hříbků a krátce opečeme.
Krok 2: Ochutíme mletým kmínem i pepřem, osolíme, zalijeme vývarem a povaříme 10 minut, dokud houby napůl nezměknou.
Krok 3: Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do pánve, promícháme a vaříme dalších 10 minut.
Krok 4: Na závěr omáčku dochutíme citrónovou šťávou a případně dosolíme. Podáváme ideálně s houskovým či karlovarským knedlíkem.
Zveřejněno 4. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová omáčka nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXxW
Moje poznámka
Houbová omáčka nakyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXxW
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 4 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 6 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 10 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 1 hodinou
Makovec IV.
Jandulka18 před 1 hodinou
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 2 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 2 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 3 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 5 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 6 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 8 hodinami
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
smetana sladká,
vývar masový,
máslo,
mouka hladká,
kmín mletý,
pepř čtyř barev,
sůl mořská,
šťáva citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.