Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 622 kJ / 5 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,88 g |
| Tuky | 327,65 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 5,79 g |
| Sůl | 5,30 g |
| Sacharidy | 456,32 g |
Postup přípravy
Zvlášť vyšleháme bílky se solí do pevného sněhu. Krok 3: Do vyšlehané pěny po částech přidáváme smíchanou mouku s kakaem, sodou, podmáslím a octem. Nakonec přidáme opatrně tuhý sníh a červené barvivo. Krok 4: Dáme péct do dortové formy o průměru 24 cm. Teplota 180 °C asi 40 min. Krok 5: Na krém vyšleháme smetanu ke šlehání. Jakmile bude polotuhá, přidáme ostatní ingredience a šleháme do zhoustnutí. Krok 6: Korpus po vychlazení z vrchní části odkrojíme na rozdrobení posypu. Zbytek korpusu rozkrojíme na 2 pláty, promažeme krémem. Můžeme obmazat boky i vrchní stranu, kterou posypeme rozdrobeným korpusem.
Zveřejněno 15. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red Velvet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZqJJ
Moje poznámka
Red Velvet
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZqJJ
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 13 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 13 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 13 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 13 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 14 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 15 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 15 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 16 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
kakao,
máslo,
cukr krupice,
vanilka,
vejce,
podmáslí,
ocet vinný bílý,
potravinářské barvivo,
mascarpone,
sýr philadelphia,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
šťáva limetková,
kůra limetková
Komentáře (1)