Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 535 kJ / 367 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,80 g |
| Tuky | 22,35 g |
| Vláknina | 5,20 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 30,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Přendáme do velké mísy, kde rovnoměrně obalíme v olivovém oleji, osolíme a opepříme.
Krok 2: Poklademe na pečicím papírem vyložený plech a pečeme při minimálně 240 °C dozlatova.
Krok 3: Než se hranolky upečou, připravíme dresink ze zakysané smetany, najemno nastrouhaných sterilovaných okurek i sušeného kopru, a podle potřeby dále dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 7. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové hranolky se smetanovým dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKXg
Moje poznámka
Zeleninové hranolky se smetanovým dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKXg
Nejnovější recepty
Kančí řízky v hořčici
Přidáno před 2 hodinami
Dýňové krekry z kvásku
Přidáno před 3 hodinami
Strouhané řezy
Přidáno před 4 hodinami
Plněné dýňové buchty
Přidáno před 4 hodinami
Černé fazole s rýží a paprikou
Přidáno před 5 hodinami
Bramborový koláč "Co dům dá"
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Romecka7 před 33 minutami
Šlehačková buchta
hliboka před 37 minutami
Dýňová polévka se smetanou
Shiki před 58 minutami
Vynikající langoše
Magdalena.Dobromila před 1 hodinou
Guláš z divočáka s hrnkovými knedlíky
Zabakcb před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Jitinka před 2 hodinami
Květákové karbanátky s anglickou slaninou a sýrem
Ivcatkoo před 3 hodinami
Bulgur s kapustičkami a kořenovou zeleninou
Glapet před 3 hodinami
Kuře na zelí
[email protected] před 4 hodinami
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
petrželka kořenová,
řepa červená,
batáty,
olej olivový extra virgin,
pepř čtyř barev,
sůl mořská,
smetana zakysaná,
okurky sterilované,
kopr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.