Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 051 kJ / 1 446 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,88 g |
| Tuky | 40,45 g |
| Vláknina | 17,35 g |
| Cholesterol | 591 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,47 g |
| Sacharidy | 186,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky prosejeme mouky, přidáme sušené droždí, špetku soli a promícháme. Přilijeme vlažnou vodu, nakonec olej a uhněteme těsto. Zakryjeme fólií nebo víkem a necháme 30 minut odpočinout. Pak zapneme troubu na 200 °C.
Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě části a každou na pečicím papíru vyválíme do tenkého kruhu. Přendáme i s papírem na plech a na kruh pomocí lžíce rozetřeme sugo, posypeme maličko sušeným oreganem, poklademe kolečky salámu, vajec a cibulí. Poházíme feferony zbavené stopky a semen, nakrájené na kousky a posypeme strouhaným parmezánem,
Krok 3: Dáme do předehřáté trouby péct cca 12-15 minut (podle vlastní trouby - hlídáme). Pečeme do zlatavé barvy okrajů, které budou křupavé a těsto uprostřed upečené, ale měkké. Upečenou pizzu nakrájíme na osminy a podáváme.
Zveřejněno 10. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pizza peperoncino s žitnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LMXp
Moje poznámka
Pizza peperoncino s žitnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LMXp
Nejnovější recepty
Špízy z mletého masa s nivou
Přidáno před 4 hodinami
Gnocchi zapečené s dýní hokaido a parmazánem
Přidáno před 5 hodinami
Žampionový krém
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí roládky se sýrovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Panenka na zeleném pepři
Přidáno před 8 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 28 minutami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 1 hodinou
Pudinková buchta
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 2 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 4 hodinami
Pórkový smetanový krém se sýrovými tousty
Alusice před 4 hodinami
Pečené koleno
magdalenka před 4 hodinami
Česneková kroupová polévka
magdalenka před 4 hodinami
Krémová pórková polévka
[email protected] před 5 hodinami
Boršč - trochu podle mě
Kdyzjehlad před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná,
droždí sušené,
sůl,
voda,
olej,
paprikáš,
sugo,
koření oregáno,
vejce,
cibule,
feferonka čerstvá,
parmazán
Komentáře (1)