Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 826 kJ / 675 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,75 g |
| Tuky | 23,25 g |
| Vláknina | 12,98 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 705 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 42,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jednu hrušku omytou a osušenou zbavenou jádřince nakrájíme na měsíčky. Dáme do misky, přidáme sušené švestky, přilijeme koňak a necháme marinovat 1 hodinu. Očištěné špalíky předem vykostíme, cibuli a druhou hrušku nakrájíme na plátky, česnek nasekáme najemno a než začneme připravovat kapsy zapneme troubu na 180 ° C .
Krok 2: Z každého špalíku vytvoříme plátek i s kůží a ze všech stran osolíme a opepříme. Na plátky položené kůží dolů dáme plátek sedlácké šunky a část marinovaného ovoce. Přidáme lístky ze snítky tymiánu, přehneme plátky na poloviny a zajistíme jehlami na maso, párátky nebo svážeme kuchyňským provázkem.
Krok 3: Vytvořené kapsy přendáme do pekáčku a potřeme směsí oleje a koňaku, ve kterém se marinovalo ovoce Cibuli, hrušku, česnek a zbylou slaninu nakrájenou nadrobno přidáme do pekáčku k masu, podlijeme vínem a přiklopené poklicí nebo zakryté alobalem (matnou stranou ven) pečeme na 190 ° C cca 20-30 minut podle trouby a potřeby ještě můžeme podlít.
Krok 4: Poté přidáme máslo a odkryté dopečeme na 200 ° C do zlatova a křupavé kůžičky asi 10 minut.
Hotové kapsy necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upraveným bramborem, bramborovou kaší nebo pyré podle chuti.
Hotové kapsy necháme chvilku odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme s různě upraveným bramborem, bramborovou kaší nebo pyré podle chuti.
Zveřejněno 31. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí kapsa s hruškou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6nA0
Moje poznámka
Kuřecí kapsa s hruškou a švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6nA0
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 7 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 9 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 10 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 11 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 31 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 2 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 2 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 2 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 2 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 3 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 3 hodinami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 4 hodinami
Suroviny:
sůl,
pepř mletý,
hruška,
švestky sušené,
tymián čerstvý,
koňak,
šunka,
olej,
cibule,
česnek,
víno bílé,
máslo
Komentáře (5)