Postup přípravy
Krok 1: Švestky i s peckami, které nám později pomůže odstranit povidlák. Švestky musí být zdravé, bez plísně či hniloby, ale můžeme použít i švestky již mírně svraskalé, které jsou cukernaté a dodají povidlům výraznější chuť.
Krok 2: Hrnec naplněný švestkami přikryjeme poklicí a vložíme do trouby. Švestky povolí a uvaří se během půl hodiny při teplotě 180 stupňů.
Krok 3: Švestkový rozvar poté naběračkou vlijeme do povidláku postaveného v míse, nebo kastrolu a vařečkou promícháváme. Oddělíme tak pecky, které zůstanou v povidláku.
Krok 4: Do rozvaru přidáme cukr, ocet a promícháme. Ochucený švestkový rozvar pečeme pekáči, nebo kastrolu bez pokličky v troubě při teplotě 160 až 170 stupňů. Tenhle proces může trvat 4–6 hodin, protože povidla musí dostatečně zhoustnout. Jednou za hodinu je třeba hrnec z trouby vytáhnout a povidla promíchat, aby se na povrchu netvořila krusta. Ke konci pečení snížíme teplotu v troubě na 150 stupňů.
Krok 5: Po naplnění sklenic zalijeme povrch vrstvičkou rumu, (já použil slivovici) aby se povidla nekazila a zavíčkujeme.
Zveřejněno 13. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DmQ
Moje poznámka
Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8DmQ
Nejnovější recepty
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 13 hodinami
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Jablkový koláč z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zdravý banánový chlebík
jitkaspate před 34 minutami
Mřížkový koláč - osvědčený
Evellinka před 47 minutami
Biskupský chlebíček
HelenaR před 1 hodinou
Rychlá tvarohová buchta hrnková
verydlask před 2 hodinami
Řízky z mletého masa, sýru a mrkve
Leni1970 před 3 hodinami
Perníčky naší Haničky
Sova1 před 3 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 7 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 13 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 15 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 15 hodinami
Suroviny:
švestky,
cukr,
ocet,
rum
Komentáře (4)
Dovolila jsem si pridat odkaz, moc hezke povidani