Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje kimchi (Korejský salát)

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

WestHam WestHam

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min bez doby naložení zelí a doby kvašení

100 min (100 min příprava, bez doby naložení zelí a doby kvašení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 434 kJ /
582 kcal
Bílkoviny24,96 g
Tuky5,18 g
Vláknina57,14 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 34,85 g
Sůl85,70 g
Sacharidy85,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí nakrájíme na kostky. Připravíme slaný nálev - dáme 2 litry vody a 6 lžic soli, nakrájené zelí ponoříme do nálevu a něčím zatížíme, například talířkem, aby byly všechny kousky potopené. Necháme ve slaném nálevu 2 hodiny. Krok 2: Mezitím, co zelí bude v nálevu, očistíme všechnu zeleninu, mrkev nastrouháme na jemné nudličky, cibulku nakrájíme na kolečka a dáme do nějaké větší mísy, kde potom budeme míchat zeleninu s pastou. Krok 3: Dále připravíme pastu, všechno očistíme a zbavíme slupek, všechny suroviny na pastu dáme do nějaké nádoby a tyčovým mixérem vyrobíme pastu. Krok 4: Po dvou hodinách zelí scedíme a propláchneme, ochutnáme a pokud se zdá stále hodně slané, tak propláchneme. Proces opakujeme, dokud nám zelí nepřijde akorát slané. Poté ho přidáme do mísy k mrkvi a cibuli, přidáme pastu a pořádně promícháme a vmačkáme do zelí a veškeré zeleniny, zelenina začne pouštět vodu, to vůbec nevadí. Krok 5: Až budeme mít zeleninu pořádně promíchanou, tak směs vložíme do uzavíratelné sklenice a pořádně vše upěchujeme, aby nikdy nebyly vzduchové kapsy. Při tomto kroku by zelenina měla pouštět vodu, a to je jedině dobře. Na povrchu musí být voda ze zeleniny, aby nám zelenina v procesu kvašení nezčernala. Pokud vodu na povrchu nemáte, přilejte trochu vody z mísy, kde jste míchali zeleninu. Krok 6: Takto naložené kimchi necháme dva dny při pokojové teplotě, poté dáme do ledničky, kde vydrží klidně i 4 měsíce.

TIP: Jak připravit kysané zelí

Zveřejněno 28. 9. 2022

Poznámka autora WestHam

Můžete použít i bílou ředkev, ale jelikož mně nechutná, tak nepoužívám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje kimchi (Korejský salát)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpPz5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje kimchi (Korejský salát)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpPz5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
zelí pekingské, mrkev, cibulka jarní, sůl, česnek, zázvor, koření chilli sušené, omáčka rybí, jablko

Přidat fotografie receptu