Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 552 kJ / 371 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,19 g |
| Tuky | 3,21 g |
| Vláknina | 49,67 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 845 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 46,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na menší plech lehce vymazaný olejem nakrájíme všechnu zeleninu (kořenovou na slabší nudličky, aby nebyla po upečení tvrdá, rajčata oloupeme) a trochu osolíme.
Krok 2: Porce kapra osolíme, potřeme česnekem a posypeme kořením. Maso poklademe na připravenou zeleninu a na jednotlivé porce dáme plátky másla. Podlijeme trochou vody.
Krok 3: Pečeme asi na 180 °C cca 45 minut. Během pečení kapra 1x otočíme a zase poklademe plátky másla. Kapr by měl být hezky opečený a zelenina ne zcela do měkka.
Krok 4: Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 4. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na zelenině II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31RX4
Moje poznámka
Kapr na zelenině II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31RX4
Nejnovější recepty
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 12 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 12 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 13 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku
Miamy před 55 minutami
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 1 hodinou
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 4 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 10 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 11 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 11 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 11 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 11 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 11 hodinami
Suroviny:
kapr,
česnek,
koření,
sůl,
máslo,
olej,
mrkev,
celer,
cibule,
paprika,
rajče
Komentáře (6)
Ještě jsem nepotkal rybáře - kuchaře, který by kapříka zbavoval kůže...
No, pokud ale by bylo psáno "kůžÍ dolů je klasika," tak jsem jako hrob