Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 552 kJ / 371 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,19 g |
| Tuky | 3,21 g |
| Vláknina | 49,67 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 845 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 46,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na menší plech lehce vymazaný olejem nakrájíme všechnu zeleninu (kořenovou na slabší nudličky, aby nebyla po upečení tvrdá, rajčata oloupeme) a trochu osolíme.
Krok 2: Porce kapra osolíme, potřeme česnekem a posypeme kořením. Maso poklademe na připravenou zeleninu a na jednotlivé porce dáme plátky másla. Podlijeme trochou vody.
Krok 3: Pečeme asi na 180 °C cca 45 minut. Během pečení kapra 1x otočíme a zase poklademe plátky másla. Kapr by měl být hezky opečený a zelenina ne zcela do měkka.
Krok 4: Podáváme s vařenými brambory.
Zveřejněno 4. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na zelenině II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31RX4
Moje poznámka
Kapr na zelenině II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31RX4
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 3 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 1 hodinou
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 14 hodinami
Suroviny:
kapr,
česnek,
koření,
sůl,
máslo,
olej,
mrkev,
celer,
cibule,
paprika,
rajče
Komentáře (6)
Ještě jsem nepotkal rybáře - kuchaře, který by kapříka zbavoval kůže...
No, pokud ale by bylo psáno "kůžÍ dolů je klasika," tak jsem jako hrob