Perníkové knedlíky
Do české kuchyně bezesporu patří jakékoliv druhy a tipy knedlíků. K upečené huse, kachně či ke zvěřině se pak skvěle hodí i tyto kořeněné knedlíky. Těsto je ochuceno perníkovým kořením a k rohlíkům přimíchány i kousky sušeného ovoce.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 728 kJ / 2 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,13 g |
| Tuky | 26,26 g |
| Vláknina | 34,70 g |
| Cholesterol | 286 mg |
| Sodík | 2,18 g |
| Sůl | 5,18 g |
| Sacharidy | 479,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve 400 ml mléka rozmícháme vejce, lžíci perníkového koření, sůl a polohrubou mouku. Vznikne řídké těsto.
Krok 2: Rohlíky a sušené ovoce nakrájíme na drobné kostky.
Krok 3: Do těsta nakrájené rohlíky a sušené ovoce. Pokud je těsto moc husté, přilijeme dalších 50 ml mléka.
Pod utěrkou necháme 30 minut odpočívat v teple. Krok 4: Mokrýma rukama pak tvarujeme z těsta koule o průměru asi 8 cm. Z tohoto množství je 5 koulí (5 porcí). Krok 5: Při pečení v troubě, zapneme troubu na program vaření v páře s teplotou kolem 100 °C. Krok 6: Připravené knedlíky pokládáme na vymaštěný děrovaný plech. Plech vložíme do trouby na přibližně 25 minut. Krok 7: Pro vaření knedlíků ve vodě dáme do dostatečně velkého hrnce vodu a přivedeme ji k varu. Knedlíky následně vložíme do vody a vaříme z jedné strany 10 minut, otočíme a vaříme dalších 10 minut. Po vyjmutí knedlíky ihned propícháme, aby vyšla pára.
Pod utěrkou necháme 30 minut odpočívat v teple. Krok 4: Mokrýma rukama pak tvarujeme z těsta koule o průměru asi 8 cm. Z tohoto množství je 5 koulí (5 porcí). Krok 5: Při pečení v troubě, zapneme troubu na program vaření v páře s teplotou kolem 100 °C. Krok 6: Připravené knedlíky pokládáme na vymaštěný děrovaný plech. Plech vložíme do trouby na přibližně 25 minut. Krok 7: Pro vaření knedlíků ve vodě dáme do dostatečně velkého hrnce vodu a přivedeme ji k varu. Knedlíky následně vložíme do vody a vaříme z jedné strany 10 minut, otočíme a vaříme dalších 10 minut. Po vyjmutí knedlíky ihned propícháme, aby vyšla pára.
Zveřejněno 20. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k4mA
Moje poznámka
Perníkové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k4mA
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 31 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 19 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 19 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 19 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 19 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Suroviny:
mléko,
vejce,
koření do perníku,
mouka polohrubá,
rohlík,
švestky sušené,
meruňky sušené,
sůl,
tuk
Komentáře (1)