Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku
Pomalu pečeným kolenem můžeme pohostit nejen na letním venkovním posezení, ale také třeba na Silvestra. Koleno nejprve namarinujeme, necháme odležet a pak pomalu pečeme. Skvěle chutná s čerstvým chlebem a zeleninou.
Postup přípravy
Krok 1: Den dopředu připravíme koleno. Svaříme vodu a do vlažné vysypeme všechno koření a necháme zcela vychladnout
Krok 2: Vezmeme marinovací stříkačku, ideálně o objemu 150-200 ml a s jehlou koleno vpichy namarinujeme připravenou směsí. Snažíme se použít všechnu tekutinu a co vyteče, tím potřeme kůži. Přikryjeme a dáme na noc do chladu, ideálně do lednice. Na druhý den vyndáme a necháme dojít do pokojové teploty.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 90 °C, na dno trouby dáme litinový pekáč s vodou pro tzv. parní efekt.
Koleno dáme do pekáče, vložíme do trouby a odkryté necháme 4 hodiny péci bez jakéhokoliv zásahu. Krok 4: Pak koleno vyndáme a potřeme omáčkou, kterou připravíme smícháním hořčice, BBQ omáčky a oleje. Troubu nastavíme na 120 °C a potřené koleno pečeme dál. V intervalech 10 minut pak vždy opět koleno potřeme. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu trouby na 190 °C.
Koleno dáme do pekáče, vložíme do trouby a odkryté necháme 4 hodiny péci bez jakéhokoliv zásahu. Krok 4: Pak koleno vyndáme a potřeme omáčkou, kterou připravíme smícháním hořčice, BBQ omáčky a oleje. Troubu nastavíme na 120 °C a potřené koleno pečeme dál. V intervalech 10 minut pak vždy opět koleno potřeme. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu trouby na 190 °C.
Zveřejněno 30. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxoG
Moje poznámka
Pomalu pečené uzené koleno po Hradecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxxoG
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 12 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 17 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 47 minutami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 2 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 3 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 3 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 3 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 3 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 4 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 4 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 5 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 5 hodinami
Suroviny:
koleno vepřové uzené,
sůl,
česnek sušený,
paprika sušená uzená,
pepř mletý,
voda,
hořčice dijonská,
olej
Komentáře (1)