Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 058 kJ / 970 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,84 g |
| Tuky | 15,81 g |
| Vláknina | 19,94 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 448 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 32,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první orestujeme na oleji žampiony nakrájené na čtvrtky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Pozor, ať nerozvaříme. Po orestování odložíme stranou.
Krok 2: Maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji za stálého míchání necháme zatáhnout.
Krok 3: Přidáme protlak, hořčici, worchester a lehce podlijeme vodou. Necháme pod pokličkou dusit do měkka.
Krok 4: Když je maso měkké, přidáme odložené žampiony, okurky nakrájené na tenké proužky, červené víno a necháme lehce projít varem.
Krok 5: Nakonec přidáme smetanu a případně dochutíme solí a pepřem.
Krok 6: Podáváme například s rýží.
Zveřejněno 20. 1. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Stroganoff z hovězí kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8jGQ
Moje poznámka
Stroganoff z hovězí kýty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8jGQ
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 13 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 18 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 19 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 20 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 6 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 6 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 8 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 8 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 9 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 10 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 10 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 11 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 12 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
žampióny,
česnek,
cibule,
okurky sterilované,
protlak rajčatový,
hořčice plnotučná,
omáčka worcesterová,
víno červené,
smetana zakysaná,
olej,
sůl,
pepř
Komentáře (3)