Pomazánka z tresčích jater s vejci
Tresčí játra jsou velmi zdravá a navíc mají delikátní chuť, a proto se skvěle hodí na přípravu pomazánek. Pomazánku můžeme podávat jen tak s pečivem, nebo ji použít na dochucení chuťovek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 197 kJ / 1 481 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,78 g |
Tuky | 135,04 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 883 mg |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 4,78 g |
Sacharidy | 7,45 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z tresčích jater s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6ZyK
Moje poznámka
Pomazánka z tresčích jater s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6ZyK
Nejnovější recepty
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 5 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 5 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 5 hodinami
Bramborák s masovou haší
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka k těstovinám
TondaJ před 17 minutami
Fazolky na smetaně
TondaJ před 21 minutami
Vepřová játra - luxusní
Lasulena před 28 minutami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Hankadr před 1 hodinou
Maso po Sečuánsku
DagmaRaba před 1 hodinou
Bábovka bez vajec
Vladour před 1 hodinou
Jogurtový koláč s drobenkou
Noumik před 1 hodinou
Klasický rybí salát ze zavináčů
ricci před 2 hodinami
Citronová bábovka
petr.bernatik@centrum.cz před 3 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 6 hodinami
Suroviny:
tresčí játra,
vejce,
sýr tavený,
majonéza,
česnek,
cibulka jarní,
sůl
Komentáře (10)
Hezký den přeji… 😊😉
Ze zbytku surovin dělám samostatnou sýrovovajíčkovou pomazánku.
Ještě dotaz ke strouhání taveného sýra - to ho dáváš předem zmrazit, aby se nechal strouhat? - já ho jenom spolu s majonézou nebo máslem rozetřu vidličkou (kupuji takový měkkoučký ve střívku).
Ale asi si někdy "ukradnu" kousek jater z plechovky a vyzkouším.