Pomazánka z tresčích jater s vejci
Tresčí játra jsou velmi zdravá a navíc mají delikátní chuť, a proto se skvěle hodí na přípravu pomazánek. Pomazánku můžeme podávat jen tak s pečivem, nebo ji použít na dochucení chuťovek.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 197 kJ / 1 481 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,78 g |
| Tuky | 135,04 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 883 mg |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 4,78 g |
| Sacharidy | 7,45 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z tresčích jater s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6ZyK
Moje poznámka
Pomazánka z tresčích jater s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6ZyK
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 13 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 17 hodinami
Knedlíčky gyoza
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno 28. 10. 2025 22:38:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Topinka s ostrou játrovou směsí
Sahula před 6 hodinami
Krémové smetanové rizoto s hlívou ústřičnou
dandelion.z před 8 hodinami
Makovec IV.
Jandulka18 před 8 hodinami
Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem
Trol60 před 8 hodinami
Rychlé, lehké a levné palačinky
Merylas před 9 hodinami
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 10 hodinami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 12 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 12 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 14 hodinami
Suroviny:
tresčí játra,
vejce,
sýr tavený,
majonéza,
česnek,
cibulka jarní,
sůl
Komentáře (12)
Hezký den přeji… 😊😉
Ze zbytku surovin dělám samostatnou sýrovovajíčkovou pomazánku.
Ještě dotaz ke strouhání taveného sýra - to ho dáváš předem zmrazit, aby se nechal strouhat? - já ho jenom spolu s majonézou nebo máslem rozetřu vidličkou (kupuji takový měkkoučký ve střívku).
Ale asi si někdy "ukradnu" kousek jater z plechovky a vyzkouším.