Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 892 kJ / 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,49 g |
| Tuky | 78,95 g |
| Vláknina | 9,60 g |
| Cholesterol | 351 mg |
| Sodík | 1,94 g |
| Sůl | 4,67 g |
| Sacharidy | 24,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme z obou stran mezi fólií.
Krok 2: Každý plátek lehce osolíme, opepříme a na každý rozetřeme 2 lžičky obyčejné plnotučné hořčice. Poklademe plátky šunky a nakrájenými
dílky špeku, cibule, vejce a okurky. Pevně stočíme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou či párátkem. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme zbylý špek pustit tuk, přidáme 1 lžíci sádla a nahrubo nasekanou zbylou cibuli (cca 1,5 ks) a necháme ji zezlátnout. Poklademe připravené zabalené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Než se maso zatáhne zapneme troubu na 170 °C, spodní i horní ohřev a rošt umístíme doprostřed. Ptáčky přendáme do pekáčku (používám Ultra Pro - krystalický polymer a nemusím vůbec hlídat), lze použít jaký máme, ale občas bude potřeba podívat se a případně podlít a to vždy horkým vývarem nebo vodou. Krok 5: Do pekáčku přilijeme horký hovězý vývar (měla jsem mražený zredukovaný), přidáme lák a zakryté poklicí dáme do trouby. Po hodině a půl maso zkusíme a pokud ještě není měkké, pokračujeme v pečení. Záleží na druhu a kvalitě masa. Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a uchováme zakryté v teple. Šťávu propasírujeme a případně dochutíme solí nebo lákem. Pokud je potřeba, zahustíme 1 lžící tmavé jíšky. Krok 7: Podáváme nejlépe s rýží. Kdo má rád s knedlíkem může udělat hustší omáčku a přidat i smetanu. Před podáváním nezapomeneme sundat provázek nebo vyndat jehly či párátka.
dílky špeku, cibule, vejce a okurky. Pevně stočíme a svážeme kuchyňským provázkem nebo sepneme jehlou či párátkem. Krok 3: Do rozehřáté hluboké pánve dáme zbylý špek pustit tuk, přidáme 1 lžíci sádla a nahrubo nasekanou zbylou cibuli (cca 1,5 ks) a necháme ji zezlátnout. Poklademe připravené zabalené maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Krok 4: Než se maso zatáhne zapneme troubu na 170 °C, spodní i horní ohřev a rošt umístíme doprostřed. Ptáčky přendáme do pekáčku (používám Ultra Pro - krystalický polymer a nemusím vůbec hlídat), lze použít jaký máme, ale občas bude potřeba podívat se a případně podlít a to vždy horkým vývarem nebo vodou. Krok 5: Do pekáčku přilijeme horký hovězý vývar (měla jsem mražený zredukovaný), přidáme lák a zakryté poklicí dáme do trouby. Po hodině a půl maso zkusíme a pokud ještě není měkké, pokračujeme v pečení. Záleží na druhu a kvalitě masa. Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a uchováme zakryté v teple. Šťávu propasírujeme a případně dochutíme solí nebo lákem. Pokud je potřeba, zahustíme 1 lžící tmavé jíšky. Krok 7: Podáváme nejlépe s rýží. Kdo má rád s knedlíkem může udělat hustší omáčku a přidat i smetanu. Před podáváním nezapomeneme sundat provázek nebo vyndat jehly či párátka.
Zveřejněno 8. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Španělský ptáček z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJLZG
Moje poznámka
Španělský ptáček z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJLZG
Nejnovější recepty
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuličky z medového těsta
David Machalec před 31 minutami
Kuře neskutečně dobré
Vaha 1972 před 35 minutami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Marire před 35 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Ashelin před 52 minutami
Křenová omáčka
Pavel M před 1 hodinou
Kuřecí játra s kukuřicí v rajčatech
Gabi277 před 1 hodinou
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 2 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Olympus před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky (bez vajec)
Cerpes před 2 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
LenkaF. před 2 hodinami
Suroviny:
hovězí zadní,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
cibule,
sádlo,
špek,
šunka,
okurky sterilované,
lák z okurek,
vejce,
vývar hovězí,
jíška tmavá instantní
Komentáře (1)